Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes rolád

Gesztenyekrémes rolád
Gesztenyekrémes rolád
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra készítettem, szeretjük a gesztenyés édességeket. A rumos-kakaós piskóta nagyon jól harmonizál a könnyű habos gesztenyekrémmel.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Csokiforgácsot a legegyszerűbben úgy tudunk készíteni, ha fogunk egy nagyobb szelet csokit, és zöldséghámozóval jó mélyen beleszántva húzzuk, amíg a csoki "felpöndörödik". Nagyon magas kakaótartalmú csokival ezt nem tudjuk megtenni, mert szilánkosra törik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgájat kikeverjük a cukorral, a sóval, a rummal, a kakaóval és a szódabikarbónával, majd hozzátesszük a réteslisztet, és végül a fehérjékből vert kemény habot.
  2. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe (kb. gáztepsi méretű), és elsimítjuk rajta a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, addig egy konyharuhát nagyon vékonyan meghintünk liszttel, és a piskótát a sütőből kivéve erre fordítjuk rá. Húzzuk le róla a papírt, és a konyharuhával együtt csavarjuk fel. Hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a tojást villával verjük fel egy kissé, majd keverjük össze a keményítővel és a tejszínnel. Folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve még forrón keverjük bele a cukrot, majd hűtsük ki. Ha cukrozatlan gesztenyemasszát használunk, akkor tegyünk valamivel több cukrot a krémbe.
  4. A kihűlt tejszínes krémhez keverjük előbb a gesztenyét géppel, majd tegyük hozzá a vajat, és alaposan habosítsuk ki.
  5. A kihűlt piskótát csavarjuk ki, és töltsük meg krémmel. A külsejét is vonjuk be krémmel, villával csíkozzuk meg, és szórjunk rá csokiforgácsot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 46 753
elküldve: 25
receptkönyvben: 814
elkészítve: 28/53
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés tekercs, gesztenyés fatörzs, gesztenyekrémes kakaós piskótatekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Thu, 2013-09-26 21:33

Szia! A 3 evokanal rumot mennyi rum aromaval lehet helyettesiteni? Elore is koszonom! Szep napot!

klivi
klivi / klivi Sun, 2013-09-29 19:44

Szia,
Szerintem 1-2 evőkanál elég lesz. Neked is szép napot!
Livi

eletke
Eletke / eletke Sat, 2012-12-29 18:14

Ma 2szer is elkeszitettem, bar a masodik roladba puncs kremet raktam es porcukorral boritottam le. Szoval. Mint eletem elso piskotajakent futottam neki, es isteni eredmennyel vegeztem. Annyira konnyu a teszta, hogyha leontenem redbul-lal meg szarnyra is kapna;-)
nagyon finom a gesztenye krem is, nagy koszonet a bekuldonek!!!!es BUEK!!!!!!
e

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Thu, 2012-12-13 07:35

Hétvégén elkészítettem, nagyon jól sikerült, ezután csak ezt a receptet csinálom piskóta tekercsnek, tisztára olyan lett, mint a képen. Nagyon finom, karácsonykor is megsütöm, köszönet a receptért
Vali

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-05-10 06:36

Kedves Hopegirl!
Örülök, hogy Neked is bevált. Amióta először kipróbáltam, azóta csak ezt a piskótát sütöm, ha tekercset akarok készíteni.
Üdv.
livi

Hopegirl
Hopegirl / Hopegirl Mon, 2011-05-09 13:39

sya :) tegnap megpróbálkoztam az első roládommal :) ezt a tésztát használtam, mert vmi kakaós tésztát szerettem volna, és tényleg tökéletes lett, semmi repedés, vagy hasonló, szóval csodaszép :) bár én a már jól bevált gesztenyekrémemet használtam, és ahhh :) isteni lett. szóval köszönöm szépen a receptet :)

481
tojás 6 db
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rétesliszt 6 evőkanál
rum 3 ek
szódabikarbóna 0.5 kk
1 csipet
tojás 1 db
étkezési keményítő 2 csapott ek
habtejszín 3 dl
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 ek
gesztenyemassza 25 dkg
vaj 15 dkg
csokoládéforgács 1 ek