r
Nosalty Logó

Diós piskótatekercs Évustól

Évusss
Diós piskótatekercs Évustól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

929
Kalória
16.9g
Fehérje
65.7g
Szénhidrátok
69.5g
Zsír
52.1g
Víz
180.2g
Koleszterin
4.6g
Rost
41.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    417.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    182 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7022.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    2878 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 5581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük(közepes fokozat).
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjükegy csipet sóval.
  3. 3 tojássárgáját habosra keverünka cukor és az olaj felével, majd hozzáadjuka sütőporral elkevert liszt felét, végül óvatosan beleforgatjuka fehérjehab felét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuka tésztát, és 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, még forrón a sütőpapírral együtt feltekerjük.
  4. A maradék tojássárgájával hasonlóan járunkel, de itt a liszthez hozzákeverjüka kakaóport is, és így adjukhozzá a sárgájához, amit a feketekávéval lazítunkfel. Végül hozzákeverjüka maradék tojáshabot is. Ezt is sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük, majd feltekerjük. (Ez a tepsi lehet egy picit szélesebb, mint a másik, mert akkor jobban fedi majd egymást a két piskótalap.)
  5. A krémhez a diót egy kevés cukorral, a citromhéjjalés 1 deci tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
  6. A lisztet csomómentesen elkeverjüka maradéktejjel, és a vaníliás cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle. Ezt is kihűtjük.
  7. A puha margarint habosra kavarjuka maradék cukorral, és hozzákeverjüka már kihűlt krémeket.
  8. A kihűlt piskótatekercsekről lehúzzuk a papírt. A fehér piskótát bőségesen megkenjüka krémmel, majd visszatekerjük. Ezután a barna piskótát is megkenjük, és rátesszüka fehér tekercset, majd körbehajtjukrajta a barna tésztát.
  9. Folpack-ba szorosan becsomagoljuk, és 1 órára betesszüka hűtőbe.
  10. Miután megdermedt, levesszükróla a fóliát, és kívülről is megkenjüka maradék krémmel.
  11. Díszítésként a tetejére rakosgatjuka fél diókat, és megszórjukcsokiszilánkkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Mivel most van itt a diószezon, én sem bírtam ellenállni a csábításnak, és vettem diót, hogy majd valami sütemény formájában végezze. A netet és a szakácskönyveket böngészve valahogy mégsem sikerült választanom a megszámlálhatatlan recept közül. Elhatároztam hát, hogy megalkotom saját diós süteményemet, amit ezzel a kevésbé kreatív névvel illettem.:) Ez lett belőle...

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Jó hír: Magyarkedvenc alapanyag árát csökkenti tartósan a Lidl

A Lidl nem csak az árréstopos termékek árát csökkentette. Úgy néz ki, most a magyarok kedvenc "zöldsége" került terítékre náluk: több mint 20 féle paradicsom lett olcsóbb a mai naptól kezdve átlagosan 8 százalékkal, de olyan is van, amit 21 százalékkal olcsóbban tudunk megvenni.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...