r
Nosalty Logó

Mintás banános piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mintás banános piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

mintázó massza

piskótatészta

krém

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

mintázó massza

piskótatészta

krém

Összesen 1956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

mintázó massza

piskótatészta

krém

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 1956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

mintázó massza

piskótatészta

krém

Elkészítés

mintázó massza

  1. Először a mintás piskótát készítjük el, érdemes egy nappal is előre dolgozni (csak azután letakarni a piskótát, hogy ne száradjon ki!). Mintázó massza: A tojásfehérjét a porcukorral egy kézi robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Hozzádolgozzuk a lisztet, végül pedig az olvasztott vajat.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a díszítősablont ráhelyezzük. Spatulával átkenjük rajta a mintázó masszát, majd óvatosan leemeljük a sablont. Ezt megismételjük többször, attól függően, hogy milyen sablonnal dolgozunk, én csíksablonokat használtam hozzá.
  4. A tepsit hűtőbe helyezzük, míg készül a piskótatészta.

piskótatészta

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz a kakaópor, liszt és sütőpor elegyét. A piskótánál a legfontosabb, hogy míg a többi hozzávalóval összekeverjük, végig egy irányban keverjük a tojásfehérje habot, különben összetörik.
  2. A piskótatésztát szűk 1 cm vastagon elterítjük a mintázott sütőpapíron, és 175°C-ra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A piskótáról még MELEGEN lehúzzuk a sütőpapírt (előtte természetesen megfordítjuk), előbújik a mintás piskótalapunk.
  3. Még melegen feltekerjük lazán a piskótatésztát.

krém

  1. A túrót 2 ek joghurttal, a cukorral, mézzel és a vanília kikapart magjaival összekeverjük.
  2. A lapzselatint vízbe áztatjuk.
  3. 2 ek joghurtot felforralunk, a beáztatott és kinyomott lapzselatint feloldjuk benne, majd a masszához keverjük.
  4. A masszát kis időre hűtőbe tesszük, amikor már dermed, akkor a piskótalapunkat kitekerjük, megkenjük a töltelékkel. A végébe a 2 db banánt behelyezzük, és feltekerjük.
  5. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Az asztalon egyben tálaljuk, szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19473
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 27.

Ajánló

Idénygyümölccsel is készíthető, én eperrel, őszibarackkal és meggyel is el tudom képzelni. Ekkor a gyümölcsöket vágjuk a töltelékbe, mert nehezebben lesz tekerhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a NoSalty-n találtam ezt a receptet, és kicsit módosítottam a piskóta összetevőin, illetve a töltelék összetevőin. Mintásra készítettem a piskótát, maminti art sablon segítségével. Egyszerű és finom, nem gejl édesség.

Hozzávalók

mintázó massza

piskótatészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek