Nosalty Logó

Gerbeaud zserbója

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Gerbeaud zserbója
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 915 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 10975 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 915 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    584.8 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    205 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5782.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1058 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1307.2 g
  • Cukor
    696 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2288 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 10975 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 437 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Ezalatt a rumot is kissé megmelegítjük, majd beleszórjuk a cukrot, és addig keverjük, míg fel nem olvad benne.
  2. Ezután a rumos cukrot az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, és a tojások sárgájával, a szódabikarbónával tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót a lekvárral és a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk, és gyúródeszkán kinyújtjuk.
  4. Az egyiket a kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük, majd a diókrém felét rákenjük. Erre jön a második tészta, majd megint diótöltelék, végül a harmadik tésztával zárjuk a süteményt.
  5. Megkenjük a tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és 45 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 45 percig sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. A csokit kisebb darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Tésztára öntjük, elsimítjuk, megvárjuk, míg megdermed, és szeletelhetjük is a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18859
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

dorcus89 81 recept

Príma konyha magazinból idéznék (2004. decemberi szám): "Gerbeaud Emil cukrász és csokoládégyáros 150 éve született Genfben. Franciaországból Kugler Henrik hívására 1884-ben költözött Budapestre, ahol párizsi mintára alakította ki cukrászdáját a mai Vörösmarty téren. A vajkrémes sütemények, a párizsi krémes bonbonok, a konyakos meggy, a macskanyelv, a cukrászda berendezése és a bonbonos díszdobozok is Párizst idézték. Fölkérték a brüsszeli (1898), majd a párizsi (1900) világkiállítás zsűrijébe. Legismertebb kreációja a Gerbeaud szelet, avagy egyszerűen zserbó."

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A Hölgy a zserbónál diókrémet emleget. Elfelejtette részletezni. Ez a kezd?ket nagyon bosszantja. Ha leírja a liszt és egyéb összegyúrandókat, akkor írja le a diókrémet is. Üdv.

Gabys

Kedves Ágnes, krém = töltelék. Elkészítése 3. pont. Üdv.

Törölt felhasználó

Kösz! Elkerülte a figyelmemet. Talán nincs igazán kiemelve..... De azért elolvashattam volna!

dorcus89

Semmi gond, s?t köszönöm az észrevételt! Így tanul az ember... :)

dorcus89

Igen, igen Gabys jól írja a harmadik pontban "krém"-ként emlegetem a leírásban pedig "töltelék"ként, nekem ez adta magát, de hogy egyértelm? legyen javítom a leírást. Üdv.

sheenka79

Sziasztok! Én nem bonyolítom ennyire túl, a lapokat simán bekenem lekvárral, megszórom dióval, porcukorral, slussz, nem kenceficézek töltelék készítéssel... Nem is tudnék, mert mindig sok lesz a tészta, soha nem lett még 4-5 lapnál kevesebb.xD Igaz, én gyúrás el?tt pihentetem a tésztát. A kezd?knek én a tetejére tortabevonót javasolnék, mert a saját krém állaga els?re úgysem lesz olyan, mint szeretnénk... :) Idén kipróbálom ezekkel az összetev?kkel, köszi a receptet! :)

dorcus89

Majd írd meg hogy sikerült! Jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Íme a megoldás, ha szétesett a házi majonézed + a...

Mártásfronton a majonéz dobogós a népszerűségi listán, de könnyen lehet, hogy igazából az első helyen áll. A tojás-olaj emulzióját megrészegítő boldogság elkészíteni, viszont a szétesett majonéz látványa eléggé hervasztó látvány. Megmutatjuk, mennyire könnyen menthetjük meg, ráadásul, ha már témánál vagyunk, mutatunk pár majonézalapú mártást.

Karsai Roni

További cikkek