Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Szegnik konyhájából

Zserbó Szegnik konyhájából
Zserbó Szegnik konyhájából
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Karácsony elmaradhatatlan sütije.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Hengert formálunk belőle, és 5 részre osztjuk, hűtőbe tesszük.
  3. Összedolgozzuk a töltelékből a diót és a cukrot.
  4. A z egyik tésztát kinyújtjuk nagyon vékonyra (25 x 20cm), majd a nyújtófa segítségével beletesszük a tepsibe, és megszúrkáljuk villával.
  5. Rákenjük a lekvárt, és megszórjuk a cukros dióval.
  6. A többi tésztával ugyanígy járunk el.
  7. Az utolsó lapra nem teszünk semmit.
  8. Megsütjük.
  9. Mikor kihűlt egy kicsit a sütink, akkor jöhet rá a csokimáz.
  10. A margarint és a cukrot megolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport és a vizet, majd az egészet a sütire öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sima zserbó, lekváros diós süti, réteges süti csokimázzal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

N.Tímea29
N.Tímea29 Tue, 2015-12-22 20:41

A recept kitűnő! Omlós, finom, puha zserbó lett.Köszönöm! Bár kis észrevétel lenne, hogy a receptben leírt mennyiség nagyon messze van a 4 adagtól. Max 4 db. :D Én előrelátóan megdupláztam a receptben leírtakat és így is csak egy kis tepsire való lett belőle. Így karácsony előtt biztosan megcsinálom még ezt a zserbót, de ha a vendégeket is szeretném megkínálni, akkor legalább 5szörös adagot kell számolnom. De ezt nem bánom, mert isteni! :D

szegnik
Szegnik / szegnik Wed, 2014-11-19 12:56

Nagyon örülök, hogy ekkora sikert arattál.Én is szeretem mert nagyon egyszerű elkészíteni.Remélem máskor is megörvendezteted a párod vele. :) Jó étvágyat hozzá!

Ibikusz
Ibikusz Tue, 2014-11-18 20:07

Annyira finom lett, hogy a párom azt mondta, nem kínálhatom meg a vendégeket vele, hogy neki több maradjon! :) Könnyű elkészíteni, kezdőknek is ajánlom!

1661
finomliszt 200 g
vaj 100 g
porcukor 20 g
tojássárgája 1 db
tej 4 ek
élesztő 8 g
sütőpor 1 g
0 ízlés szerint
cukor 140 g
dió 240 g
lekvár/ dzsem 600 g
porcukor 200 g
cukrozatlan kakaópor 4 ek
margarin 60 g
víz 3 ek