r
Nosalty Logó

Gerbeaud szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Gerbeaud szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1067 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8519 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1067 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    367.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7054.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    3077 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.1 g
  • Cukor
    695 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 8519 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 385 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, és az egész tojással rugalmas, inkább lágy tésztát gyúrunk.
  3. Három részre osztjuk - az egyiket egy kicsit nagyobbra hagyjuk. Ezt sodorjuk ki először, és egy 30x40 cm-es kizsírozott tepsibe simítjuk úgy, hogy az oldalán is legyen tészta.Így sütés közbennem folyik ki, és nem ég meg a töltelék.
  4. Rákenjük a lekvár felét, arra pedig rászórjuk a cukorral szárazon összekevert dió felét.
  5. A következő tésztaréteg jön, és arra kenjük a maradék lekvárt és diós tölteléket. Az egészet a harmadik lappal fedjük be. A sütemény szélén kicsit összenyomkodjuk az alsó és a záró tészták végeit.
  6. Sütés előtt villával sűrűn megszúrkodjuk, majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  7. A tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni, majd az egybeolvasztott csoki-margarin-kakaóporból készült mázzal vonjuk be.
  8. Hagyjuk a mázat megszilárdulni, majd vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 108832
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gerbeaud szelet 2.
ze(n)derta 188 recept

Legelőször azt hittem, hogy ez egy bonyolult sütemény és nehéz elkészíteni, de rá kellett jönnöm, hogy épp ellenkezőleg...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.