r
Nosalty Logó

Diós-mákos zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mákos zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 629 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7526 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 414 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 629 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    406.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8235.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    3394 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1070 mg
  • Foszfor
    3154 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1579 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 7526 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 414 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a mákot és a 20 dkg cukrot összekeverjük, ízlés szerint citromhéjjal ízesítjük.
  2. A diótöltelékhez a diót, a 10 dkg cukrot és ízlés szerinti citromhéjat összekeverjük.
  3. A lisztet a margarinnal és csipet sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, az egész tojást, valamint a 1,5 dl tejben felfutattott élesztőt.
  4. A tésztát jól összegyúrjuk, és 4 cipóra osztjuk. A cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  5. Kivajazott tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük baraclekvárral. A máktöltelék felét elosztlatjuk rajta. Ráhelyezzük a következő lapot, megkenjük baracklekvárral, majd arra kerül a diótöltelék.
  6. A harmadik lap következik, megkenjük baracklekvárral, végül a máktöltelék másik felét elosztlatjuk rajta. Ráhelyezzük az utolsó lapot.
  7. 1 órát pihentetjük a tepsiben sütés előtt.
  8. Megsütjük.
  9. Porcukorral vagy csoki mázzal díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16943
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Zserbó kicsit másképpen.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek