Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazpacho avokádóval

Gazpacho avokádóval
Gazpacho avokádóval
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi kánikula-leves, pikk-pakk, és nagyon finom - anyukám, aki nem értékeli kimondottan túl a konyhaművészetemet, már kétszer megcsinálta.:)

hozzávalók / 3 adag

  • 1 nagy uborka
  • 1 teljesen érett avokádó
  • 1 nagy szem paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl kefír
  • 0,6-0,8 dl olívaolaj
  • 2 szelet toast kenyér (a toast megjelölés csak a méret miatt)
  • só, bors
  • a tetejére még pár kocka uborka és aszalt paradicsom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkából hagyjunk egy kb. 5 cm-es darabot, ebből lesz később uborkakocka-dekoráció a kész leves tetejére.
  2. Az olívaolaj kivételével minden összetevőt beleteszünk a turmixgépbe, összeturmixoljuk, amikor már nem darabos, vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Tálalás előtt tegyünk még a tetejére pár kocka uborkát és aszalt paradicsomot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 052
elküldve: 3
receptkönyvben: 225
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hideg uborkaleves, spanyol uborkaleves, avokádós hideg uborkaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Thu, 2014-05-08 17:54

Nagyon finom, koszi a receptet! Erdekelt es utana neztem, eredetileg mas az elkeszites folyamata, mert minimum 12 orat erlelni kell az osszedarabolt, fuszefezett az alpanyagokat' lezart edenyben es utana mixelni, majd olajat adagolni hozza. En igy csinaltam, de a te recepted volt az alap es nagyon finom, sot fogyokuras levesem lett.