Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazdag basmati rizs Süti konyhájából

Gazdag basmati rizs Süti konyhájából
Gazdag basmati rizs Süti konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel különösen finomabb az indiai basmati rizzsel. Ajánlani tudom mindenkinek, próbálják ki, mert nem is bonyolult, nem nagy ördöngösség. Itt a rizs a főszereplő! :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a rizst.
  2. Kevés olajon megfuttajuk a kockára vágott hagymát, majd 1 ek pirospaprikával együtt tovább dinszteljük még egy percig.
  3. Ezután beletesszük a felkockázott csirkemelleket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (mindenki eldöntheti, ki mennyi húst akar beletenni, lehet többet és kevesebbet is).
  4. Ha felforrt, beletesszük a borsót, a felkockázott répát, és a sonkákat beletépkedjük apró darabokra.
  5. Ezután ízesítjük kb. 2 tk sóval és borssal (ízlés szerint).
  6. A rizsbe belekeverjük a kukoricaszemeket.
  7. A végén tálalunk:  lehet úgy is, hogy egybekeverjük, vagy külön-külön rakjuk a tányérra.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Süti89

Mióta szakács: 2012.07.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés rizs zöldségekkel, sonkás basmati, zöldséges rizses egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

547
basmati rizs 50 dkg
csirkemell filé 30 dkg
sonka 4 dkg
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 20 dkg
csemegekukorica 20 dkg
2 tk
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 1 ek