Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizseshús 5.

Rizseshús 5.
Rizseshús 5.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha maradt egy kevés pörkölt, vagy kevés hús áll rendelkezésre, ajánlom ezt a könnyen, gyorsan elkészíthető egytálételt, amely csalamádéval tálalva annyira nagyszerű, mint amennyire egyszerű...
Külön előnye a receptnek, hogy vegetáriánus és vegán étrendet követők hús helyett szeitánnal (búzahússal) elkészíthetik ugyanezen receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azárazabb húst kedvelők karajból, szaftosabb húst kedvelők combból, vagy lapockából készítsék.
Vegetáriánus és vegán étrendet követők készítsék hús helyett szeitánnal (búzahússal)
Sertés helyett szárnyas húsból is készíthető.
Illik hozzá még a majoranna is.
A képen látható étel barna rizzsel készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot megtisztítjuk és finomra kockázzuk.
  2. A vörös- és a fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk.
  3. A húst a hagymákhoz adjuk és amikor enyhén fehéredik hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.
  4. Fedő alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük 2 dl vízzel.
  5. Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megpuhul.
  6. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és kevergetve ellenőrizzük, hogy szükséges-e a rizshez további víz.
  7. Ha megfőtt a rizs, vegyük le a tűzről és tálalás előtt 5 percig fedő alatt hagyjuk, hogy a rizs megszívja magát a szafttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 52 715
elküldve: 7
receptkönyvben: 757
elkészítve: 47/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

együtt főtt rizseshús, paradicsomos rizseshús

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Naschkatze
Naschkatze Sun, 2019-02-03 19:04

Nagyon jó recept! 3 paradicsomot is elbír, illetve gulyáskrémet és pirosaranyat is, mielőtt rátesszük a húst!

VikiM
VikiM Wed, 2018-05-09 12:16

Hello! Ízre fincsi, az összeállítása is tetszik. Az idővel viszont én is megcsúsztam. Csak a husi másfél órát kellett hogy főjjön, és barna rizzsel csináltam ami szintén megviccelt és a zacskón szereplő 18-22 perc helyett 40 percig főztem együtt. Úgyhogy kicsit bosszankodtam menet közben de a végeredmény azért jó lett :D Biztos, hogy gyakran fogom készíteni :)

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2018-01-29 10:38

Végre valaki jól tudja a receptet,a rizseshús együtt fő a rizzsel és nem külön,mert akkor pörkölt rizzsel.

York
York Tue, 2015-03-03 01:00

Csak én vagyok vele úgy, hogy 15 perc alatt nem fő meg a sertéshús? Az egész pedig 25 alatt kész?

Keti27
Keti27 / Keti27 Thu, 2015-02-12 10:50

Kedves Receptműves,
barna rizzsel ugyanígy működik időben? nem főzted külön? (mert annak kell vagy 45p...) köszönöm a válaszod előre is!

403
sertéshús 30 dkg
rizs 25 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl
petrezselyem 2 szál
napraforgó olaj 2 ek