Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélasaláta Norbi konyhájából

Garnélasaláta Norbi konyhájából
Garnélasaláta Norbi konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint akciós volt a rákhús, én meg nagyon szeretem a csirkés jellegű, édeskés ízét.:-)

hozzávalók / 1 adag

A salátához

A szószhoz

ajánlat

Savanyú belga lambic sörökkel. Hm...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát alaposan megmossuk, a zöldségeket is, és tetszés szerint vágva összekeverjük egymással, sóval, frissen tört borssal, olajjal, ecettel és a megtisztított, páncéljától megszabadított főtt garnélafarkakkal.
  2. Ha nem tudtunk előfőzött garnélát vásárolni, akkor forraljunk sós vizet, majd ha már lobogva forr, dobjuk bele egészben a rákokat nagyjából 0,5-1 percre, amíg narancssárgás-rózsaszínes nem lesz, gyorsan szűrjük jeges vízbe, és tisztítsuk meg, mielőtt a salátához adnánk.
  3. A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, és már tálalhatunk is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 642
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ráksaláta, garnála ráksaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

312
salátakeverék 5 dkg
lila hagyma 1 kis fej
koktélparadicsom 5 db
garnéla 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
ecet 5 csepp
joghurt 1.5 dl
csípős paprikakrém 1 teáskanál
paradicsomszósz 2 tk