r
Nosalty Logó

Garnéla thai-curry szószban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Garnéla thai-curry szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    3941 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5058.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    3141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2525 micro
  • β-karotin
    7883 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1942 micro
Összesen 1561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra, szeletekre vágjuk, a brokkolit apró rózsáira szedjük. A bambuszrügynek leöntjük a levét, és vízzel leöblítjük.
  2. Felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat, beletesszük a curry pasztát, és jól elkeverjük. Felöntjük a kókusztejjel, felforraljuk, a halszósszal sózzuk, és a pálmacukorral ízesítjük. Vízzel hígítsuk kicsit, nem kell nagyon krémesnek lennie a szósznak. (De ez függ a kókusztej minőségétől, sűrűségétől.)
  3. Beletesszük a zöldségeket a szószba, egyszer elkavarjuk, majd rögtön tehetjük a garnélát is bele.
  4. Kb. 3 percig főzzük tovább, addig, amíg a rákok összekunkorodnak, és rózsaszínűek lesznek. Ezalatt beletesszük a thai bazsalikomot is.
  5. Utánaízesíthetünk, ennek az ételnek egyszerre kell erősnek, kicsit édesnek és sósnak lenni.
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12334
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 07.

Ajánló

Ha tehetjük, jázmin rizst főzzünk hozzá. Illatos, aromás, az már magában is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnéla thai-curry szószban
Vicikó 251 recept

Nagyon szeretjük az " igazi "  ázsiai konyhát. Ezt a receptet tekinthetjük teljesen autentikusnak, egy thai szakácstól tanultam.

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...