Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hullámos krémes

Hullámos krémes
Hullámos krémes
70 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fontos lehet, hogy a felső lapot érdemes előtte felszeletelni, és úgy tenni a sütemény tetejére, majd megcsorgatni csokival. Sokkal könyebb lesz a szeletelés.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

ajánlat

Hasonlít a krémeshez, a családban mindenki imádja!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára.
  2. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütünk belőle egy lapos tepsibe vagy annak a hátoldalán (a sütő legyen forró, a lapot pedig világos zsemleszínűre süssük). A tészta sütés köben púposodni kezd, de ez a jó. Óvatosan süssük, mert hamar megpirul
  3. A krémhez a tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük vele az egy kocka margarint, majd az egyik lapra kenjük.
  4. A habhoz 3 dl tejet a tejszínporral és a fixálóval keményre verjük (vagy Oké Habmestert előírtak szerint elkészítjük), és a krém tetejére kenjük.
  5. Erre tesszük rá a másik lapot, és csokival megcsorgatjuk. Ha elkészült, érdemes hűtőbe tenni szilárdulni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: kb. 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 31 339
elküldve: 4
receptkönyvben: 413
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sidina

Mióta szakács: 2010.02.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hullámos "égbolt", krémes-pudingos sütemény

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angel8
Angel8 Fri, 2015-12-25 20:38

Inkább ne csináltam volna meg :( A tészta íztelen, a krémbe kevés a 2 csomag v aniliás puding,teljesen híg lett. Sokat szenvedtem vele a semmiért, mert meg sem ették annyira szörnyű pedig mindent úgy csináltam ahogy írtad.

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-02-28 17:43

Nagyon tetszik ez a recept! Hamarosan kipróbálom,mert nagyon ,de nagyon megenni való!!!
Kössz a receptet!!!!

Hazimokus
Hazimokus Tue, 2011-11-15 16:28

üdv... Már bocsi de ez a recept leírás elég gagyi... A süti finom, és elkészíteni is könnyű,de nem így ahogy le van írva...Azért köszi, legalább nem unatkoztam egész nap. :P :D

u.i.: ebből nem kellett enni ! :P

sidina
Sidina / sidina Thu, 2011-12-01 16:39

Kedves Hazimokus! Nem tudom mit értelmezel "gagyinak".( legfeljebb érthetetlen , de nem "gagyi") Én csak próbáltam érthetően leírni hogy,
hogyan kell csinálni legfőképpen a kezdő sütőknek , ezek szerint nem jött össze. Elnézést ha neked egy tejes napod ráment. Bár nem értem hogyan.

sidina
Sidina / sidina Fri, 2011-10-14 12:53

A habot lehet egyszerűen Hulalából készíteni, ha valaki nem ismeri az Oké! Habmestert.

katedralis88
katedralis88 Mon, 2011-08-15 20:17

Kedves Sidina!Én ezt már akkor megsütöttem,amikor írtam,csak kicsit nehézkes volt a tepsibe rakása.Azt hittem,valamit rosszul csináltam,de ezek szerint nem.Én annyit változtattam rajta,hogy nem csokival csorgattam le,hanem égetett cukorral.Nagyon finom lett így is,csak a felvágása is mecerás lett.Ha valaki így szeretné elkészíteni,előbb vágja fel,és úgy csorgassa meg,akkor nem lesz semmi baj.egyébként NAGYON finom volt,és köszönöm a segítségedet!Üdv.Marcsi

katedralis88
katedralis88 Fri, 2011-07-29 14:01

;Kedves Sidina!Nem ártott volna a tészta állagát megírni.Nem tudom,te hogy teszed a tepsibe.Nekem a beleöntéshez sűrű,a nyújtáshoz túl lágy.Kiváncsi lennék,más hogy oldja meg.Köszönöm.

sidina
Sidina / sidina Mon, 2011-08-15 10:38

Kedves katedralis88!! I igen sajnos a tésztát nem lehet kinyújtani! Vagy sütő papírral bélelt tepsibe, vagy zsírozott lisztezett tepsibe kell kenni. Kicsit macerás . Nem baj ha nemtudod olyan szép egyenletesre elkenni mert úgy is fel pupulykásodik (hólyagosodik).Remélem segítettem.

sidina
Sidina / sidina Sun, 2011-05-29 20:34

Nagyon szépen köszönöm!!! Remélem ízlik majd mindenkinek aki kipróbálja!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-05-26 12:24

Kedves Sidina!
Tiéd lett 2011. május 25. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

keleviz
Ágibági / keleviz Wed, 2011-05-25 18:15

 Nagyon érdekes recept,holnapután lesz a szülinapom,torta helyett megsütöm.Köszi a receptet

Bonina
Bonina / Bonina Wed, 2011-05-25 14:43

Elsőre azt olvastam, hogy "halálos krémes" :D
nagyon guszta, köszi a receptet!

Benya Éva
Benya Éva Wed, 2011-05-25 13:34

Újdonság számomra a tejből és krémporból készített hab, annál érdekesebb lesz kipróbálni, melyre a hét végén kerítek sort.

1070
margarin 15 dkg
víz 2.5 dl
finomliszt 15 dkg
tojás 6 db
tej 1.2 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
margarin 25 dkg
tej 3 dl
habfixáló 2 csomag
tejszínhab por 90 g
étcsokoládé 5 dkg