Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gabimami különleges fánkja

Gabimami különleges fánkja
Gabimami különleges fánkja
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokottól eltértem, almával, főzőtejszínnel és egy kis házi pálinkával dagasztottam meg. Így kissé változatos lett, de nagyon finom is. Én mindenkinek tudom ajánlani, hogy a megadott időt és a dagasztásokat csinálja leírás szerint, mert csodálatosan szép szalagja lesz!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Majd a kézmeleg tej felét ráöntjük, és 5 percet állni hagyjuk.
  2. Utána beletesszük a tojássárgákat, 3 cl házi pálinkát, reszelt almákat, és kezdjük összedolgozni a tésztát. A maradék tejet is hozzáadjuk, és sima tésztát dagasztunk belőle, míg hólyagos nem lesz.
  3. Az olajat is beledolgozzuk, s ha még ragadna, kicsi liszttel meghintjük. Letakarva meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk. Ezt még kétszer megismételjük, s ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
  4. Két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Majd újra letakarjuk, és 20 percet kelni hagyjuk.
  5. Közben míg kel a tésztánk, az olajat lábosba öntjük, és felhevítjük, de ne legyen túl forró, mert akkor nem sül át a tésztánk. Ha az olaj elég meleg, akkor 3 db-ot beleteszünk, de mindig a tészta felső fele kerüljön alulra, és fedő alatt aranysárgára sütjük. Majd megfordítjuk, és a másik felét már fedő nélkül készre sütjük.
    Papírral bélelt tepsibe szedjük ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.
  6. Fahéjas, vaníliás porcukorba forgatjuk, és tálcára rakjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 052
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk, almás pálinkás tejszínes fánk, almás fánk, pálinkás fánk

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2013-02-20 13:03

Szia Veronika!

Igen nagyon szépek és finomak voltak,én akkor 2-kg lisztből készítettem,mert 3-rom családnak készült a farsangi fánkom. Bizony még a családom minden tagja boldog volt,hogy micsoda szépek,és még félhét eltelte után ami nálunk kettő volt elkérték,s még gyenge volt,annyi fél percre mikróban letakarva egy tányérral és mintha akkor sütöttem volna ki.
Én olyan vagyok,amit elképzelésemben kigondolok elkészítem mert tudom ,hogy finom.
Igaz én ugy el teltem az illattal,hogy csak másnap tudtam belőlle enni de én nekem elég egy kettő és kész. Én boldog vagyok,hogy családomnak készíthetem. Még a hét folyamán teszek fel újakat,és ha van keved elkészítheted könnyü és nem idő igényes..További szépnapot kivánok..Üdv..Gabriella...

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-02-20 13:16

Szia Gabriella! En is eppen sutottem tegnap farsangi fankot. Igaz, nem olyan almasat mint a tied, csak sima, ahogy a mamamtol tanultam, de mi ezt is nagyon szeretjuk. Fel is raktam a nosaltyra. Erdekes, en ugyan ugy voltam mint te, hogy aznap nem tudtam sokat enni, de masnap mar jobban esett. Ez is nagyon jo recept, meg masnap is finom puha. Neked is tovabbi szep napot kivanok! Udv. Veronika

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2013-02-20 12:56

Szia Torma!
Nagyon köszönöm a dicséretet,így igaz csodásak lettek,igaz idő igényes de megéri mind ezt...:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-02-19 08:44

Nagyon csodálatos szalagos fánk, rég láttam ilyet.:-)
A leírtak alapján nagyon finom is lehet, köszönöm szépen a receptet.:-)
Éva-Anyóca

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Thu, 2013-02-21 18:32

Szia Éva-Anyóca!
Szeretnék tőled érdeklődni,esetleg ha halottál róla.Itt az oldalon valaki elkészítette a sörösdobozon ülő csirkém. Kissé átszabva mert egy bontatlan sörsör üveget dugott a csirkébe és fel robbant neki minden. 2013.02.09-én 15-óra 31 perckor .
Azért nagyon újítani akart s lám kárára. Ez olyan mint eggy személy aki elvitte a madártej receptem képemmel együtt,és át szabta a recit,ez nem is gond.Csak amikor kérdik tőle ,hogyan maradt meg a hab ilyen szépen és azt írta a víz alatt a gázt takarékra hajtja de a tejből szedi ki a megfőtt habot. Igaz le tiltott az oldaláról mert hozzá szóltam és az éjszaka írtam neki príviben vegye le a madár tejes Nosalty-s képem ne sajátjaként dicsekedjen vele. Nagyon sok kép innen van fennt oldalán és mint sajátként megy nála tovább. Nem tudom én írtam itt a adminoknak kértem kódolják a képeket és a recis oldalt mert sok vissza élés van a Facén vele. Én azért teszem fel a receptet mindenki akit érdekel készítse el,de hamár a képeimet viszi ne sajátjaként dicsekedjen vele.
Lécike ha tudsz róla kivolt az illető innen íííícsupán annyi olvassa el rendesen vagy tegye receptkönyvbe és nem robbanik fel a sütő..:)
UI: Még szerencse nem konyakos,vagy házipálinkásat csinált igy mert a tűzoltóknak lett volna munkájuk. Üdv...Gabriella...

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2013-02-22 15:39

Kedves Gabimami!
Kérlek, írd meg az oldal címét, ahol jogtalanul használják a képedet/recepted, és mi intézkedünk!
Üdv:
r.kata
nosalty

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2013-02-23 18:44

Szia Kata!

A Facebook oldalon van az illető le tiltott de amit írt és az ő nevét ill oldaát ha legetséges prívátban írnám meg. Mivel ide is feljön az illető és jog sértő lenne ha személyeskedés lenne.
Légyszíves Email címemre küld el címed és én ott leírom .
Nagyon megköszönném segítséged,mert én nem bánom azt hisz a receptek azért vannak fennt,hogy el lehessen másoknak is készíteni,csak a képpel úgy dicsekedni minha övé lenne ez nekem furcsa. Zsupi-konyha...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-02-25 12:01

Nagyon köszönöm Kedves Kata!
Oda fogom küldeni levelem ,s köszönöm segítséged...
Üdv..Gabriella.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-02-22 11:00

Az, kedves Gabimami, hogy valaki kipróbálja a másét és alakít rajta, az ő dolga, meg is teheti....

Amit az illető csinált, dobozos sör helyett üveges, az kész őrület, és mondhatni életveszély, saját magának és másoknak is!!!!!! :-((( Kész balesetveszély!!!

Teljesen igazad van!! :-))

Vettünk már eddig is észre olyan oldalakat a Facebookon, ahol megtaláltuk egymás recijeit, enyém is volt fenn más oldalán, és szóltak, de én is szóltam sokaknak, és ha tehetem, akkor meg is fogom tenni, ahogy eddig,....én is egy oldalon oda írtam,nem oly rég, hogy csodás recept, kedves Nosalty-s tag receptje és finom, és írtam az illetőnek, ( szakácstársnak), figyelje ezt és ezt az oldalt, ott a receptje,de már nem találta, valószínű, emiatt az aláírásom miatt,...nem baj, le kel szedetni az ilyen oldalakkal,...kész nincs mese. :-))
Nem valószínű, hogy más utat az ilyenek ellen tudunk tenni...most még. :-(
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2013-02-23 19:02

Szia Éva-Anyóca!
Tudod csupán az illetőnek szeretnék segíteni olvassa el a receptet,sőt másolja ki ha kell de ilyet ne csináljon.Mert ha a képet megnézte volna nem sörös üvegen ül a csirke. De köszike válaszod.
A madártejes képem amiért szóltam az illetőnek igaz privíben,de sajna hiába.Igaz most ,hogy a héten írtam neki le tiltott ennyi,de nem is veszi a lapot rá...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-02-24 12:07

Kedves Gabimami!

Annyit megígérhetek, hogy jártamban-keltemben, ahogy fenn bóklászok az ilyen főzős oldalakon, és bárkiét, aki NoSaltys, meglátom, eddig is és ezután is a lehető leggyorsabban írok az illetőnek, tud-e róla, és ha nem, próbálja ő elintézni, hogy levegyék, vagy akkor jelöljék, honnan van :-)..........- de minden esetre, ténylegesen felháborító, mert igenis illene ha a képet és a receptet valaki közli, hogy azt honnan vette, azért vannak főzős oldalak, ahol ezt tisztelettel figyelembe veszik.:-)

Ha meg valaki annyira már bocsánat de : buta, hogy azt hiszi, üvegre ültetheti a csodás egészben sütni való csirkét, az nem tud semmit az alapdolgokról, ez a minimum, hogy ilyet nem lehet csinálni, baleset és életveszélyes!!!! Akkor az ilyen, már nem azért, de még csak ne is másolja le a recit, ...:-(((
Elhiszem, hogy segíteni szerettél volna, hogy megértse ezt, vagy másik recidet, de az ilyenek nem fogják meghallgatni!!!!!, sőt, ahogy észre is vetted, egyenesen lerázott, azaz letiltott....:-((

Szerintem, az illető emberi tulajdonságai hát , hagynak kívánni valót maguk után :-(( , és főzési-sütési tulajdonságai (tudása-tudatlansága), szintén magáért beszélnek... :-(((

Ha tudsz segíts, ha nem, akkor az a biztos, hogy Te minden úton tisztességesen jártál el, ( vagy próbáltál eljárni! :-) )
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-02-25 12:15

Szia Éva!
Nagyon köszönöm,kedves segítő készséged,segíteni fogok,ha ugy meglátom oldalakon a Nosalty képet és receptet melyet tudom hogy innen került szólni fogok.
S ha kell bármiben segítek is.
De van egy jó hírem számodra,tegnap olyan ételt bűvőltem megint a fantáziámmal,hogy ide is felteszem,és a sütit is.Épp tegnap a gyerekek,hogy itt voltak azt mondták mama te csak egyre finomabbat és ötletesebbet készítesz. Boldogság számomra mikor családomnak is ízlik,de boldogság van bennem és nagyon örülök neki,mikor itt is a sok szép szavakat kapom,és köszönik receptjeimet. Igyekszem ötletesen,és amennyire lehet minél olcsóbban kihozni,hisz sokan vagyunk ugy,hogy-hóról hóra élünk.Ezért szeretném ha mindenki finomat és olcsón elő tudna állítani. én tudom ahol a férj és gyerekek vannak ott mindig kell valami.
További szépnapot és hetet kivánok..
Üdv...Gabriella..

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 14:04

Kedves Gabimami!

Tökéletesen, minden egyes szavaddal egyetértek! :-D

Napról -napra!! , már nem is hónapról -hónapra éldegélünk, és annyira jó, hogy aki hasonló cipőben van, ezt figyelembe véve alkot,szorosan vett költségvetésből: mégis finomat és laktatót! :)

Nagyon várom azokat a finomságokat is. :)
Amúgy nem csak saját magunk,és családunk miatt főzünk olcsóbb, mégis finom és laktató ételeket, sütünk sütiket, hanem azért is, mert itt tényleg valahogy olyan nagy boldogságot-erőt kapunk, és ez sokat számít a mai világban.:)
Várom a finomságokat, a jó ötleteket, szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca ( Éva)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2013-02-20 12:54

Szia Éva-Anyóca!
Nagyon szívesen,igaz sok idő amit igényel de megéri nagyon én legalábbis így vagyok minden tésztával és más készítésével is.
örülök,hogy elnyerte tetszésed..
Üdv...

1684
finomliszt 100 dkg
pálinka 30 ml
tojássárgája 3 db
cukor 5 dkg
1 kk
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
főzőtejszín 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
alma 2 közepes db
napraforgó olaj 10 dl
sertészsír 10 dkg