Nosalty Logó

Gabimami különleges fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Gabimami különleges fánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1684 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 13474 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 430 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1684 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    1035.5 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    468 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    343 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    896.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    370 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 13474 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 430 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet mély tálba öntjük,közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot,és az élesztőt belemorzsoljuk. Majd a kézmeleg tej felét ráöntjük, és5 percet állni hagyjuk.
  2. Utána beletesszük a tojássárgákat, 3 cl házi pálinkát, reszelt almákat, éskezdjük összedolgozni a tésztát.Amaradék tejet is hozzáadjuk, és sima tésztát dagasztunk belőle, míg hólyagos nem lesz.
  3. Az olajat is beledolgozzuk, s ha még ragadna, kicsi liszttel meghintjük. Letakarva meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk. Ezt még kétszer megismételjük, s ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
  4. Két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Majd újra letakarjuk, és 20 percet kelni hagyjuk.
  5. Közben míg kel a tésztánk, az olajat lábosba öntjük, és felhevítjük, de ne legyen túl forró, mert akkor nem sül át a tésztánk. Ha az olaj elég meleg, akkor 3 db-ot beleteszünk, de mindig a tészta felső fele kerüljön alulra, és fedő alatt aranysárgára sütjük. Majd megfordítjuk, és a másik felét már fedő nélkül készre sütjük.
  6. Papírral bélelt tepsibe szedjük ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.
  7. Fahéjas,vaníliás porcukorba forgatjuk, és tálcára rakjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6277
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

A megszokottól eltértem, almával, főzőtejszínnel és egy kis házi pálinkával dagasztottam meg. Így kissé változatos lett, de nagyon finom is. Én mindenkinek tudom ajánlani, hogy a megadott időt és a dagasztásokat csinálja leírás szerint, mert csodálatosan szép szalagja lesz!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon csodálatos szalagos fánk, rég láttam ilyet.:-) A leírtak alapján nagyon finom is lehet, köszönöm szépen a receptet.:-) Éva-Anyóca

Gabimami58

Szia Éva-Anyóca! Nagyon szívesen,igaz sok id? amit igényel de megéri nagyon én legalábbis így vagyok minden tésztával és más készítésével is. örülök,hogy elnyerte tetszésed.. Üdv...

Gabimami58

Szia Éva-Anyóca! Szeretnék t?led érdekl?dni,esetleg ha halottál róla.Itt az oldalon valaki elkészítette a sörösdobozon ül? csirkém. Kissé átszabva mert egy bontatlan sörsör üveget dugott a csirkébe és fel robbant neki minden. 2013.02.09-én 15-óra 31 perckor . Azért nagyon újítani akart s lám kárára. Ez olyan mint eggy személy aki elvitte a madártej receptem képemmel együtt,és át szabta a recit,ez nem is gond.Csak amikor kérdik t?le ,hogyan maradt meg a hab ilyen szépen és azt írta a víz alatt a gázt takarékra hajtja de a tejb?l szedi ki a megf?tt habot. Igaz le tiltott az oldaláról mert hozzá szóltam és az éjszaka írtam neki príviben vegye le a madár tejes Nosalty-s képem ne sajátjaként dicsekedjen vele. Nagyon sok kép innen van fennt oldalán és mint sajátként megy nála tovább. Nem tudom én írtam itt a adminoknak kértem kódolják a képeket és a recis oldalt mert sok vissza élés van a Facén vele. Én azért teszem fel a receptet mindenki akit érdekel készítse el,de hamár a képeimet viszi ne sajátjaként dicsekedjen vele. Lécike ha tudsz róla kivolt az illet? innen íííícsupán annyi olvassa el rendesen vagy tegye receptkönyvbe és nem robbanik fel a süt?..:) UI: Még szerencse nem konyakos,vagy házipálinkásat csinált igy mert a t?zoltóknak lett volna munkájuk. Üdv...Gabriella...

Éva-Anyóca

Az, kedves Gabimami, hogy valaki kipróbálja a másét és alakít rajta, az ? dolga, meg is teheti.... Amit az illet? csinált, dobozos sör helyett üveges, az kész ?rület, és mondhatni életveszély, saját magának és másoknak is!!!!!! :-((( Kész balesetveszély!!! Teljesen igazad van!! :-)) Vettünk már eddig is észre olyan oldalakat a Facebookon, ahol megtaláltuk egymás recijeit, enyém is volt fenn más oldalán, és szóltak, de én is szóltam sokaknak, és ha tehetem, akkor meg is fogom tenni, ahogy eddig,....én is egy oldalon oda írtam,nem oly rég, hogy csodás recept, kedves Nosalty-s tag receptje és finom, és írtam az illet?nek, ( szakácstársnak), figyelje ezt és ezt az oldalt, ott a receptje,de már nem találta, valószín?, emiatt az aláírásom miatt,...nem baj, le kel szedetni az ilyen oldalakkal,...kész nincs mese. :-)) Nem valószín?, hogy más utat az ilyenek ellen tudunk tenni...most még. :-( Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Gabimami58

Szia Éva-Anyóca! Tudod csupán az illet?nek szeretnék segíteni olvassa el a receptet,s?t másolja ki ha kell de ilyet ne csináljon.Mert ha a képet megnézte volna nem sörös üvegen ül a csirke. De köszike válaszod. A madártejes képem amiért szóltam az illet?nek igaz privíben,de sajna hiába.Igaz most ,hogy a héten írtam neki le tiltott ennyi,de nem is veszi a lapot rá...

Éva-Anyóca

Kedves Gabimami! Annyit megígérhetek, hogy jártamban-keltemben, ahogy fenn bóklászok az ilyen f?z?s oldalakon, és bárkiét, aki NoSaltys, meglátom, eddig is és ezután is a lehet? leggyorsabban írok az illet?nek, tud-e róla, és ha nem, próbálja ? elintézni, hogy levegyék, vagy akkor jelöljék, honnan van :-)..........- de minden esetre, ténylegesen felháborító, mert igenis illene ha a képet és a receptet valaki közli, hogy azt honnan vette, azért vannak f?z?s oldalak, ahol ezt tisztelettel figyelembe veszik.:-) Ha meg valaki annyira már bocsánat de : buta, hogy azt hiszi, üvegre ültetheti a csodás egészben sütni való csirkét, az nem tud semmit az alapdolgokról, ez a minimum, hogy ilyet nem lehet csinálni, baleset és életveszélyes!!!! Akkor az ilyen, már nem azért, de még csak ne is másolja le a recit, ...:-((( Elhiszem, hogy segíteni szerettél volna, hogy megértse ezt, vagy másik recidet, de az ilyenek nem fogják meghallgatni!!!!!, s?t, ahogy észre is vetted, egyenesen lerázott, azaz letiltott....:-(( Szerintem, az illet? emberi tulajdonságai hát , hagynak kívánni valót maguk után :-(( , és f?zési-sütési tulajdonságai (tudása-tudatlansága), szintén magáért beszélnek... :-((( Ha tudsz segíts, ha nem, akkor az a biztos, hogy Te minden úton tisztességesen jártál el, ( vagy próbáltál eljárni! :-) ) Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Gabimami58

Szia Éva! Nagyon köszönöm,kedves segít? készséged,segíteni fogok,ha ugy meglátom oldalakon a Nosalty képet és receptet melyet tudom hogy innen került szólni fogok. S ha kell bármiben segítek is. De van egy jó hírem számodra,tegnap olyan ételt b?v?ltem megint a fantáziámmal,hogy ide is felteszem,és a sütit is.Épp tegnap a gyerekek,hogy itt voltak azt mondták mama te csak egyre finomabbat és ötletesebbet készítesz. Boldogság számomra mikor családomnak is ízlik,de boldogság van bennem és nagyon örülök neki,mikor itt is a sok szép szavakat kapom,és köszönik receptjeimet. Igyekszem ötletesen,és amennyire lehet minél olcsóbban kihozni,hisz sokan vagyunk ugy,hogy-hóról hóra élünk.Ezért szeretném ha mindenki finomat és olcsón el? tudna állítani. én tudom ahol a férj és gyerekek vannak ott mindig kell valami. További szépnapot és hetet kivánok.. Üdv...Gabriella..

Éva-Anyóca

Kedves Gabimami! Tökéletesen, minden egyes szavaddal egyetértek! :-D Napról -napra!! , már nem is hónapról -hónapra éldegélünk, és annyira jó, hogy aki hasonló cip?ben van, ezt figyelembe véve alkot,szorosan vett költségvetésb?l: mégis finomat és laktatót! :) Nagyon várom azokat a finomságokat is. :) Amúgy nem csak saját magunk,és családunk miatt f?zünk olcsóbb, mégis finom és laktató ételeket, sütünk sütiket, hanem azért is, mert itt tényleg valahogy olyan nagy boldogságot-er?t kapunk, és ez sokat számít a mai világban.:) Várom a finomságokat, a jó ötleteket, szép hetet kívánok! Éva-Anyóca ( Éva)

Miss Lemon

Kedves Gabimami! Kérlek, írd meg az oldal címét, ahol jogtalanul használják a képedet/recepted, és mi intézkedünk! Üdv: r.kata nosalty

Gabimami58

Szia Kata! A Facebook oldalon van az illet? le tiltott de amit írt és az ? nevét ill oldaát ha legetséges prívátban írnám meg. Mivel ide is feljön az illet? és jog sért? lenne ha személyeskedés lenne. Légyszíves Email címemre küld el címed és én ott leírom . Nagyon megköszönném segítséged,mert én nem bánom azt hisz a receptek azért vannak fennt,hogy el lehessen másoknak is készíteni,csak a képpel úgy dicsekedni minha övé lenne ez nekem furcsa. Zsupi-konyha...

Miss Lemon

Kedves Gabimami! Ez esetben kérlek, írd meg az info@nosalty.hu e-mail címre a részleteket! Üdv: kata

Gabimami58

Nagyon köszönöm Kedves Kata! Oda fogom küldeni levelem ,s köszönöm segítséged... Üdv..Gabriella.

Torma

Csodás szalagosak!!! GRATULA! Torma:)

Gabimami58

Szia Torma! Nagyon köszönöm a dicséretet,így igaz csodásak lettek,igaz id? igényes de megéri mind ezt...:)

pussycat

Hu, de szepek, biztos finom is! :) Veronika

Gabimami58

Szia Veronika! Igen nagyon szépek és finomak voltak,én akkor 2-kg lisztb?l készítettem,mert 3-rom családnak készült a farsangi fánkom. Bizony még a családom minden tagja boldog volt,hogy micsoda szépek,és még félhét eltelte után ami nálunk kett? volt elkérték,s még gyenge volt,annyi fél percre mikróban letakarva egy tányérral és mintha akkor sütöttem volna ki. Én olyan vagyok,amit elképzelésemben kigondolok elkészítem mert tudom ,hogy finom. Igaz én ugy el teltem az illattal,hogy csak másnap tudtam bel?lle enni de én nekem elég egy kett? és kész. Én boldog vagyok,hogy családomnak készíthetem. Még a hét folyamán teszek fel újakat,és ha van keved elkészítheted könnyü és nem id? igényes..További szépnapot kivánok..Üdv..Gabriella...

pussycat

Szia Gabriella! En is eppen sutottem tegnap farsangi fankot. Igaz, nem olyan almasat mint a tied, csak sima, ahogy a mamamtol tanultam, de mi ezt is nagyon szeretjuk. Fel is raktam a nosaltyra. Erdekes, en ugyan ugy voltam mint te, hogy aznap nem tudtam sokat enni, de masnap mar jobban esett. Ez is nagyon jo recept, meg masnap is finom puha. Neked is tovabbi szep napot kivanok! Udv. Veronika

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek