Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors sütőben sült fánk

Gyors sütőben sült fánk
Gyors sütőben sült fánk
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arra azért ne várjatok, hogy pont olyan lesz, mint az olajban sütött változat, hiszen nem ott sütjük, de aki arra gondol, hogy ez csak egy bukta szerű élesztős sütemény, annak sincs igaza. A valóság a két vélemény között, valahol félúton van. Rá lehet kapni az ízére! Nézzétek meg az ajánlatban, hogyan tettem még ízletesebbé a második sütésnél készült fánkokat!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Így edd!

  • Azonnali fogyasztásnál elegendő hozzá egy jó nagy adag házi baracklekvár.
  • Ha csak fél óra múlva kerül terítékre, akkor érdemes félbevágni és megtölteni valamivel. Nálam a porcukorral felvert tejszínhabra esett a választás, amihez két kanál málnalekvárt kevertem. Egy valódi cukrászsütemény lett belőle.
  • Az első sütés után kiderült, hogy magában nem hozza a tőle elvárt formát, ezért a második adagot tejfölös porcukros túróval töltöttem. Ez lett a legjobb az egész projektben. Szerintem bármilyen – csokis, lekváros, pudingos – töltelékkel működik. A tészta sokkal puhább lesz, még másnap is kellemesen puha, ízletes marad. Nem hasonlít a buktára, annál könnyedebb. Így próbáljátok ki a sütős lángost, ezt ajánlom nektek!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A száraz alapanyagokat: liszt, élesztő, só, cukor keverjük össze egy nagyobb tálban.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet.
  4. Keverjük össze a tésztát.
  5. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
  6. Lisztezzük be a munkafelületet, vagy a deszkát.
  7. Itt gyúrjuk át a tésztát egyszer és nyújtsuk ki kb. 1,5-2 cm vastagon.
  8. Pohárral szaggassunk kerek formákat a tésztából, és helyezzük őket a papírral bélelt tepsibe.
  9. Kenjük meg olvasztott vajjal a tésztakorongok tetejét.
  10. Várjuk meg, ameddig elég meleg a sütő, majd tegyük be a tepsit, és kb. 10 perc alatt süssük enyhén barnára a fánkokat.
  11. Csak pár percig hagyjuk hűlni a fánkokat, majd rögtön porcukrozzuk és fogyasszuk. Sok-sok baracklekvárral a legfinomabb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 18 258
elküldve: 4
receptkönyvben: 147
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
338 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

461
finomliszt 40 dkg
instant élesztő 4 g
porcukor 10 dkg
vaj 8 dkg
tej 2.5 dl
tojás 2 db
porcukor 2 ek