Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszervajban sült királyrák kaporszószos salátával

Fűszervajban sült királyrák kaporszószos salátával
Fűszervajban sült királyrák kaporszószos salátával
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem és kóstoltam ilyet életemben először, de biztosan nem utoljára. Tipikusan hal íze van, viszont sokkal izmosabb és tartalmasabb, egy kicsit rágósabb.

Nagyon finom, ha van lehetőségetek, mindenképpen próbáljátok ki. :) Mi tisztítottból készítettük, ha csak olyanhoz tudtok hozzájutni, ami nincs megtisztítva, akkor egy picit tovább kell sütni.

 

hozzávalók / 3 adag

Fűszervaj:

A rák- és a kaporszósz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszervaj:

  1. A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen.

A rák- és a kaporszósz:

  1. Egy teflonos serpenyőben pár csepp olívaolajat forrósítunk, rádobjuk a rákokat, és mindkét felüket 2-2 percig pirítjuk, majd rákanalazzuk a fűszeres vajat, és készre pároljuk. Tisztított daraboknál ez nagyjából 5-6 percet vesz igénybe, fontos, hogy forgassuk őket, le ne égjenek. Meghintjük a borssal, és ráfacsarjuk a citrom levét. Ha ezzel megvagyunk, a rákfalatokat kiszedjük, és félretesszük.
  2. A serpenyőben maradt fűszervaj alatt nem zárjuk el a lángot, csak kicsit lejjebb vesszük, hozzáöntjük a kókuszkrémet és a bort, majd elkeverjük. Ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk. Gazdagon megszórjuk a szárított kaporral, egyet forralunk rajta, és tetszés szerint sózzuk, ha kell.
  3. Friss salátával kínáljuk: a jégsalátát, paradicsomot, paprikát, zellerlevelet kockára vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 384
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Palanett

Mióta szakács: 2016.05.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

királyrák kapormártással, ráksaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
vaj 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
citromlé 2 ek
cayenne bors 2 csipet
királyrák 20 dkg
kókuszkrém 6 ek
fehérbor 3 ek
kapor 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
citromlé 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint