r
Nosalty Logó

Szilvalekvár kenyérsütőgéppel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
tekovacs
Szilvalekvár kenyérsütőgéppel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 803 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3214 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 803 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cukor
    808 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 3214 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított szilvát megturmixoljuk kicsit, hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és az őrölt fahéjat (ettől olyan finom, pikáns íze lesz).
  2. A kenyérsütőt (Hauser BM-660) "lekvárfőzés" programra állítjuk (1 óra 20 perces program) és ez alatt bármit csinálhatunk, nem fog lesülni, ott hagyhatjuk - ez a legjobb benne! (Néha kétszer is végig futtatom a programot, vagy egyszerűen újraindítom, hogy forró maradjon, és amikor ráérek, üvegekbe rakom.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22917
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

A dzsemfix tasakján  a gyártó 1 kg gyümölcshöz 1150 gr cukrot javasol. Ennyit sosem teszek hozzá. Max 70-80 dkg-ot, de főztem már 50 dkg-mal is. Nem romlott meg. Olvastam sok helyütt, hogy ha megtöltöttük az üvegeket és jól rácsavartuk a fedőket, akkor fordítsuk a fedelével talpára, és így álljon pár percig. 

Receptkategóriák

Szilvalekvár kenyérsütőgéppel
tekovacs 91 recept

Egy ismerősöm, mikor újságoltam, hogy kenyésütő gépet vettünk, azt mondta: - Minek az? Egy kacattal több! Nekem is van, de alig használom, mert sokáig tart előszedni, beindítani ...stb. Gondoltam magamban, akkor Te sosem fogod megtapasztalni ennek a jó kis szerkezetnek az előnyeit... Nekem a konyhapulton van, és nagyon gyakran elindítom. Tudom, ez nem a reklám helye, de pl. lekvárt azóta csak 1 kg-os adagokban főzök (többször persze) de így nem fárasztó és unalmas, nem kell órákig kevergetnem (és mégis sokszor odaégett...) Szóval mindenkinek ajánlani tudom. Nem kell dunsztolni sem!

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

hogy mik nem vannak... gratulálok az ötletért!

tekovacs

Köszönöm:)

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam 18 üveg szilvalekvárt a gépembe,és nagyon nagy sikere lett mert irtó finomra sikerült!!Igaz,hogy el?ször bénáskodtam mert nem csináltam még de aztán sikerült!!

tekovacs

Örülök, hogy neked is bejött!:)

dédi receptjei

Énele is sokat használom a kenyérsüt?t, de szilvalekvárt nem f?znék vele, mert ha cukor kell hozzá, mégpedig nem is kevés, akkor az már nem igazi szilvalekvár. Én süt?be, lábosba f?zöm és ott sem ég le. Igaz igy a f?zési id? 7 óra. 5 kg szilvára teszek 1 kg cukrot. A lábost fél dl. ecettel bekenem, és 1 dl vizet öntök a szilvára. 7 óra leteltével kiveszem a süt?b?l és még a gázon állandó keverés mellett, kb fél óra, sürüre f?zöm. forrón üvegekbe rakom és csak másnap kötöm le, Semmi tartósitószer nem kell hozzá.

pinte nelli

Az én kenyérsüt? gépemben lekvárf?zéskor csak az elején kavar 5 percig,és utána már csak f?z.A tietek is így m?ködik?Én zselé nélkül f?ztem,de így hatszor is újra kellett indítani ,hogy kell? s?r?ség? legyen. Szerintem így elég sok áram fogy. Mit szóltok hozzá? Köszi!

Törölt felhasználó

Igazán jó ötlet, és távol álljon t?lem, hogy kritizálnám, csupán elmondanám, én hogyan csinálom, ha zselésít?t és cukrot is használok. Aprítás, vagy enyhe turmixolás után elég a pár perces forralás. Ez a rövid ideig tartó kavargatás megéri, hogy nem melegítem hosszan a gyümölcsöt. Tartósítót soha nem teszek bele és fejre sem állítom. Azzal kezdem. hogy az üvegeket tepsibe, hideg vízbe állítom, és két lángot alá gyújtok. Mire a dzsem forrni kezd, az üvegek jól kisterilizálódtak. A 3:1 -ben zselé-fixet használom 1kg gyümölcshöz és általában 40 dkg cukrot teszek hozzá, meggyhez 50 dkg-ot. Többnyire 2 kg-os adagokban. Legutóbb 6 kg. áfonyát tettem el három részletben.A szilvát, ha fixszel teszem, hosszában csíkokra vágom, ha kb. fél kiló van a lábasban azt összeturmixolom, és kiegészítem 2 kg-ra a szilva csíkokkal, ráteszem a 80 dkg. cukrot, fahéjat a zselésít?t, nagy lángon forralom, övegekbe rakom és kész. Nagyon finom szilva reszt lesz bel?le. Gyerekkoromban a szabadban réz üstben f?ztük a szilva lekvárt beöltözve, mert órákon keresztül kavartuk és pufogott.Cukor semmi nem került bele. Még most is emlékszem a finom ízre, amit a végén az üstb?l kapartunk össze.Most az ecettel kiken?s módszert használom a lekvár f?zésre, ha jó érett a szilva, cukrot most sem teszek bele.

tekovacs

Köszönöm a hozzászólásokat. Több szem többet lát alapon ki-ki kiválaszthatja magának a legszimpatikusabb lekvárf?zési technikát:) Én a magaméra esküszöm, mert gyors, kényelmes, a végtermék nagyon finom a mi ízlésünknek és azt sem bánom, ha nem áll meg a kanál a lekvárban, s?t...:) Ha kemény, s?r? lekvár kell (pl. barátfülébe vagy szilvalekváros gombócba) akkor veszek egy köcsöggel a piacon:) Üdv. Mindenkinek: Emi

3masmama

Azt kérdezném, hogy keveri a gép lekvárt f?zés közben? Most raktam fel az enyémet, 2 lapátos Hauser-em van, de keveri. Nem fog odakapni? Várom válaszod:-))

tekovacs

Bocs' hogy csak most válaszolok, de azóta biztosan Te is látod/láttad már, hogy "nem kap oda"... :) Lekvárf?z? programon ez nem történhet meg. Én néha kétszer is átrotyogtatom ugyan azon a programon..., mert nem végeztem éppen az üvegek mosásával, vagy nem figyeltem oda amikor lejárt és kicsit kih?lt stb... :)

Gabys

Szia:) érdekl?déssel olvastam a receptedet. Nekem BM-800-asom van, másfél kg. kenyér sütésére alkalmas. Nagyon gyakran használom a gépet. Viszont az a gondom, megnéztem az enyémet és max. 720 ml. gyümölcs, 240 ml. cukrot javasol, egyébkén forrásnál azt irja kimegy, ami ugye káros a gépre. Ezek szerint a megadott mennyiséget 2x-re csinálod meg? Arra is kiváncsi lennék, a fenti mennyiségb?l mennyi üveget töltöttél meg, ill. hány deciseket? Uccsó kérdés, ha készen van, beletöltöttem az üvegekbe, fejreállítsam? Utána máris mehet a polcra? Köszi a választ: Gabi

tekovacs

Szia, az én gépem 1 kg-os kenyeret tud sütni, ezért gyümölcsb?l is 1 max 1,30 kg-t teszek bele. Nem nagyon méregetem halál pontosan, van egy müa. kancsóm, ami a mérce: ha ebben turmixolom a gyümölcsöt kb. 3/4-ig lesz a tartály. A lekvárf?z? program nekem olyan lassan f?z, alig rotyog, szó sincs róla, hogy kifusson!!! Valahol a N?k Lapjában olvastam egyszer err?l az "üvegfelfordításról"... Kicsit változtattam: az el?készített tiszta üvegekbe teszek egy kis lobogva forró vizet és lezárom, majd ezzel fordítom talpáról a fejére... igy fert?tleníti a csavaros fed?ket. A lekvárral már nem fordítom fel. :) A tele üvegeket egy napot hagyom a konyhán, másnap rakom a spejzpolcra. Üdv. Emi

Gabys

Kedves Emi, köszönöm a szupergyors választ. Napokon belül kipróbálom, annyira izgat a kérdés:) A fejre állítás nem fert?tlenítés miatt van, hanem a forró lekvár(bef?tt) így "meghúzza" a tet?t, vagyis légmentesen záródik. Még jelentkezem:) Szép estét Neked! Gabi

tekovacs

Köszönöm, Neked is! :) Emi

Gabys

Szia Emi:) Tegnap és ma "bef?ztem". A tegnapi kísérletem remekül sikerült, így ma megismételtem. A cukor mennyiségén már az els? alkalommal változtattam, mert a 70-80 dkg. soknak tartottam és 1 kg. szilvához csak 35 dkg. tettem. Mivel finom lett az els? turnus és a gépem félig sem volt, így emeltem a tétet és másfél kg. szilva + 35 dkg. cukor+dzsemfix. Ez lett a bevált mennyiség. Nagyon szépen köszönöm a receptet és az ötletet. 5 kg. szilvát tettem el ezzel a módszerrel. Azt nem tudom, hogy a kenyérsüt? használatával gazdaságos e, de hogy roppant kényelmes, tiszta és egyszer? azt határozottan tudom. Még1x köszi:) Gabi

Törölt felhasználó

Gyerekkorom kedvence volt a szilvalekvár. Kb. ötven évvel ezel?tt ettem utoljára de az ize most is a nyelvemen van. Elhatároztam, hogy itt az ideje, megpróbálkozom a "házi gyártással". Azonban a sok recept után megrettentem: én nem fogok órákat állni és kevergetni a konyhában. Ekkor találtam rá erre a nagyszer? ötletre és azonnal kipróbáltam. Szenzációs, újra megkóstólhattam "nagyanyám lekvárját". Nagyon köszönöm az ötletet, gratulálok tekovacsnak.

tekovacs

Köszönöm, örülök hogy neked is bejött :) Dzsemeket is ezzel "gyártom". A gépnek mindig sikerül ;)

Törölt felhasználó

Ujból a tanácsodat kérem. A jól sikerült szilvadzsem után most arra vagyok kiváncsi, hogy ugyanigy meg tudom-e csinálni mindezt birsalma /körte/ felhasználásával? Mivel azt "igérted" hogy a gépnek mindig sikerül... El?re is köszönöm.

Törölt felhasználó

Korábban már irtam, gratulálva a kenyérsüt?s szilvalekvárhoz. Aztán újból irtam, hogy tanácsot kérjek. Bizonyára a második levél elkerülte a figyelmed. Ezért megismétlem: a géppel készithetek-e birsalma /körte/ sajtot. Vagy lekvárt. És kell-e bele dzsem-fix? Köszönöm.

tekovacs

Kedves Attila 7, a birsalma sajtot én még nem készítettem kenyérsüt?ben, mert úgy emlékszem, hogy annak sokkal hosszabb és speciálisabb f?zési technikája van (egyszer nagyon régen csináltam, már huszon... éve is van) De lekvárokat, bármilyet f?zhetsz benne. Én mindig dzsemfixet adok hozzá, úgy ahogy a tasakon lév? írás javasolja.

Törölt felhasználó

Kedves Tekovacs! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Elnézést kérek, hogy zaklatlak ilyen egyszer? kérdésekkel de én éppen a Te "kenyérsüt?s" ötleted következtében kaptam rá a lekvárf?zésekre. Mégegyszer nagyon köszönöm és most már rendszeresen olvasom a recept oldaladat.

tekovacs

Kedves Attila7, örülök, hogy írtál és hogy Neked is bejött ez a kenyérsüt?s lekvárf?zés :) További jó sütés-f?zést! Üdvözlettel: Emi/tekovacs :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek