Nosalty Logó

Szilvalekvár Giovanna konyhájából ízesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Giovanna
Ezen a képen: Szilvalekvár Giovanna konyhájából ízesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 599 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5981 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 599 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1400 g
  • Cukor
    1333 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    3016.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5972 micro
  • β-crypt
    987 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2625 micro
Összesen 5981 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk, és kétfelé vesszük. Két lábasba szintezzük: szilva+kevés cukor+pálinka, és lefedve állni hagyjuk 2 órát, közben egyszer átkeverjük. Az egyik lábasba mehet a citromfű is.
  2. A két adag szilvát feltesszük főni a maradék cukrokkal. Botmixerrel enyhén pürésíthetjük, bár szerintem úgy gusztibb,ha darabos marad.
  3. Abba a lábasba, amelyikbe nem citromfüvet tettünk, abba mehet a szeder, ezután szintén átkeverjük botmixerrel is. Mehet mindkettőbe a dzsemfix is.
  4. Mindkét lekvárt alacsony lángon főzzük sűrű kevergetés mellett 2 órán át, majd tiszta üvegekbe töltjük, töltés után pár percre fejjel lefelé fordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10632
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Giovanna 46 recept

A szilvalekvárt bár egy picit tovább kell főzni, de az eredmény kárpótol minket! Főleg ha elég bátrak vagyunk, hogy kísérletezzünk az ízesítéssel. Kevesebb cukor is elég bele, de a fűszerezések lehetősége végeláthatatlan... Kóstoljátok meg az enyémet!:)

Hozzászólások

scarlett69

Szia! A szilvalekvárt évek óta a süt?ben csinálom, minimális cukorral. Mindenesetre tetszik a szilva-szeder kombó :) Scarlett

evanana

Kedves Giovanna! A dzsemfixet tartalmazó lekvárt szabad hosszú ideig f?zni? Mindössze 1-2 perces f?zés szerepel pl. a Dr. Oetker-féle tasakon. Ismersz hosszabb ideig f?zhet?t? évanana

Giovanna

Szia evanana! A végén tedd hozzá a dzsemfixet! Kellemes lekvározást!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!