Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres pulykával töltött padlizsán

Fűszeres pulykával töltött padlizsán
Fűszeres pulykával töltött padlizsán
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű ősz végi ebéd vagy vacsora!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk a fokhagymával együtt.
  2. Egy mélyebb serpenyőbe öntjük az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a két hagymát, 2-3 percig kevergetjük.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és a pulykahúst, amit fehéredésig kevergetünk.
  4. Ráöntjük a paradicsomszószt, és kis lángon főzni kezdjük.
  5. Közben a padlizsánokat hosszában félbevágjuk, belsejüket felkockázzuk, és kikaparjuk úgy, hogy egy jó centis héjuk maradjon.
  6. A felkockázott padlizsánhúst a pulykás raguhoz adjuk, és még 20 percig főzzük együtt.
  7. A padlizsánokba beletöltjük a húsos ragu, a sajtot lereszeljük, összekeverjük a zsemlemorzsával, és megszórjuk velük a padlizsáncsónakokat.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre, majd kivesszük, megvárjuk, míg kicsit hűl, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Soproni Óvatos Duhaj

Mióta szakács: 2018.10.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsáncsónak paradicsomos pulykával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

309
padlizsán 2 db
darált pulykahús 40 dkg
passzírozott paradicsom 3.5 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 1 teáskanál
zsemlemorzsa 8 ek
parmezán sajt 4 dkg