r
Nosalty Logó

Fehérspárgás spagetti Verától

Vera vagyok
Fehérspárgás spagetti Verától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

718
Kalória
29.7g
Fehérje
81.7g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
167.3g
Víz
137.6g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11157.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1794 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    6689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    326.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    669 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 2870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. Először el kell távolítani a spárga fás részét. Ha megfogjuk a spárgát majdnem a tetejénél és az aljánál, akkor magától fog jó helyen eltörni. Az alsó kemény részét nem szabad felhasználni.
  2. Ezután megmossuk, és meghámozzuk a spárgát. A fehéret mindig meg kell hámozni, különben keserű lesz! (Egy sima krumplihámozóval a legkönnyebb.:)) Ezután 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Utána egy fazékban felteszünk vizet forralni a tésztának. Mikor felforrt, beleteszünk egy evőkanál sót és a spagettit. Én nem szoktam széttörni a spagettit, egészben főzöm meg. (A tésztát nem szoktam teljesen puhára főzni, de ki hogy szereti.)
  4. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat. Rádobjuk a spárgát, megforgatjuk benne, majd felöntjük kb. fél liter vízzel. Ezután rátesszük a fűszereket, és kb 10-15 perc alatt megpároljuk a spárgát. (A spárga vastagságától függ, hogy meddig kell párolni. Célszerű kóstolgatni.:))
  5. Közben a tejszínt összekeverjük a tojássárgájával.
  6. Ezek után összerakjuk az ételt.:) A megpárolódott spárgára rátesszük a spagettit, és összekeverjük. Utána lehúzzuk a tűzről, ráöntjük a tejszínt, és nagyon alaposan összekeverjük. Ezután még visszatesszük a tűzre kb. 2 percre, és összeforralunk mindent. Közben érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele még valamilyen fűszer. (Ha a sajt, amit rá fogunk reszelni sós, akkor vigyázni kell, hogy nehogy túlsózzuk a spagettit.)
  7. Tálaláskor reszeljük a tetejére a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Szeretem a spárgát, és valami olyat akartam csinálni belőle, amit egy gyerek is megeszik.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek