Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérspárgás spagetti Verától

Fehérspárgás spagetti Verától
Fehérspárgás spagetti Verától
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a spárgát, és valami olyat akartam csinálni belőle, amit egy gyerek is megeszik.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először el kell távolítani a spárga fás részét. Ha megfogjuk a spárgát majdnem a tetejénél és az aljánál, akkor magától fog jó helyen eltörni. Az alsó kemény részét nem szabad felhasználni.
  2. Ezután megmossuk, és meghámozzuk a spárgát. A fehéret mindig meg kell hámozni, különben keserű lesz! (Egy sima krumplihámozóval a legkönnyebb.:)) Ezután 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Utána egy fazékban felteszünk vizet forralni a tésztának. Mikor felforrt, beleteszünk egy evőkanál sót és a spagettit. Én nem szoktam széttörni a spagettit, egészben főzöm meg. (A tésztát nem szoktam teljesen puhára főzni, de ki hogy szereti.)
  4. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat. Rádobjuk a spárgát, megforgatjuk benne, majd felöntjük kb. fél liter vízzel. Ezután rátesszük a fűszereket, és kb 10-15 perc alatt megpároljuk a spárgát. (A spárga vastagságától függ, hogy meddig kell párolni. Célszerű kóstolgatni.:))
  5. Közben a tejszínt összekeverjük a tojássárgájával.
  6. Ezek után összerakjuk az ételt.:) A megpárolódott spárgára rátesszük a spagettit, és összekeverjük. Utána lehúzzuk a tűzről, ráöntjük a tejszínt, és nagyon alaposan összekeverjük. Ezután még visszatesszük a tűzre kb. 2 percre, és összeforralunk mindent. Közben érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele még valamilyen fűszer. (Ha a sajt, amit rá fogunk reszelni sós, akkor vigyázni kell, hogy nehogy túlsózzuk a spagettit.)
  7. Tálaláskor reszeljük a tetejére a sajtot.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 300
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Vera vagyok

Mióta szakács: 2013.04.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgás tészta, tejszínes tészta, tejszínes spagetti spárgával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

717
fehér spárga 50 dkg
spagetti tészta 40 dkg
főzőtejszín 250 ml
tojássárgája 1 db
olívaolaj 3 ek
sajt 20 dkg
2 tk
bors 1 tk
majoranna 1 tk