Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres padlizsántekercs

Fűszeres padlizsántekercs
Fűszeres padlizsántekercs
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a nagy melegben egy igazán üdítő íz volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként citromos kakukkfüves sültburgonyát kínáltam mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt héjastól kb 0,5 cm-es szeletekre vágjuk hosszában, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, negyed órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Addig a kolbászt, a parmezánt, a fokhagymát, sonkahagymát, a bazsalikomot késes aprítóban összedaraboljuk (nem péppé), és hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott paradicsomhúst.
  3. A padlizsánszeleteket konyhai törlővel megszárítjuk, a belsejükbe kolbászos krémet töltve feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, tepsibe rakjuk. Tetejére olívaolajat spriccelünk, citromot csavarunk, reszelt parmezánt szórunk és megsütjük. 
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 235
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsántekercs, kolbászos padlizsántekercs, padlizsántekercs fűszeresen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
padlizsán 2 db
bazsalikom 1 marék
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 4 gerezd
sonkahagyma 1 közepes db
chorizo 15 dkg
paradicsom 20 dkg
parmezán sajt 4 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2 dkg