r
Nosalty Logó

Fűszeres padlizsántekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fűszeres padlizsántekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1168 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 293 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    1918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 1168 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    379 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt héjastól kb 0,5 cm-es szeletekre vágjuk hosszában, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, negyed órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Addig a kolbászt, a parmezánt, a fokhagymát, sonkahagymát, abazsalikomot késes aprítóban összedaraboljuk (nem péppé), és hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott paradicsomhúst.
  3. A padlizsánszeleteket konyhai törlővel megszárítjuk, a belsejükbe kolbászos krémet töltve feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, tepsibe rakjuk. Tetejére olívaolajat spriccelünk, citromot csavarunk, reszelt parmezánt szórunk és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2285
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Ajánló

Köretként citromos kakukkfüves sültburgonyát kínáltam mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fűszeres padlizsántekercs
Évi néni 1830 recept

Ebben a nagy melegben egy igazán üdítő íz volt.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek