Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres kuglóf teljeskiőrlésű liszttel

Fűszeres kuglóf teljeskiőrlésű liszttel
Fűszeres kuglóf teljeskiőrlésű liszttel
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna egészségesebb kuglófot sütni, és egy ehhez hasonló receptet találtam, kicsit lágyítottam rajta. Ott az összes liszt mennyisége teljeskiőrlésű volt, és a cukor helyett mézet használt. Egyszer így is kipróbálom.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Sütéskor finom fűszeres illet lengi be konyhánkat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk durvára, és áztassuk be a rumba.
  2. A mandulát daráljuk meg, a diót vágjuk durvára.
  3. A vajat, a cukrot, a tojások sárgáját a reszelt citromhéjjal keverjük habosra.
  4. A tojások fehérjét verjük fel kemény habnak.
  5. Keverjük össze a liszteket a fűszerekkel, a darát mandulával és a durvára vágott dióval.
  6. A tojássárgás masszába keverjük bele lazán a tojáshabot és a lisztes keveréket.
  7. Csöpögtessük le az aszalt gyümölcsöket, és azt is forgassuk bele a masszába.
  8. Öntsük bele a kivajazott és kilisztezett kuglófformába, és előmelegített sütőben süssük kb. 60 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 250
elküldve: 2
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf aszalt gyümölcsökkel, reform kuglóf, diós mandulás kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1064
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
vaj 25 dkg
tojás 6 db
cukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
aszalt szilva 75 g
aszalt sárgabarack 75 g
mandula 125 g
koriander 0.5 teáskanál
zöld kardamom 0.5 teáskanál
dió 75 g
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 0 ízlés szerint
rum 2 ek