r
Nosalty Logó

Fűszeres hússal töltött cukkini paradicsom szószban

Hoprik ferencné
Fűszeres hússal töltött cukkini paradicsom szószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

570
Kalória
44.7g
Fehérje
42.5g
Szénhidrát
26g
Zsír
444.9g
Víz
199.5g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
18.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    25169 micro
  • Lut-zea
    5813 micro
Összesen 570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6686.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    2013 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1779.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    6598 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    100674 micro
  • Lut-zea
    23252 micro
Összesen 2277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4239 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit vékonyan meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a szárát és a magházát.
  2. A zsemléket tejbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk.
  3. A hagymákat meghámozzuk és finomra vágjuk vagy reszeljük.
  4. A petrezselymet is finomra vágjuk.
  5. A sűrített paradicsomot vízzel kicsit felhígítjuk, ételízesítővel ízesítjük és jénaiba vagy tepsibe öntjük.
  6. A darált húst, a zsemlét, a hagymákat, a tojást és a petrezselymet a fűszerekkel nem túl lágy masszává dolgozzuk.
  7. A cukkini belsejét besózzuk, borsozzuk és púposon felhalmozzuk benne a tölteléket.
  8. 35-40 percig pároljuk lefedve, majd megszórjuk sajttal és tovább sütjük, míg kész nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet még 1991-ben tanultam. Anyukám minden hónapban megvette a "Mester Kukta" újságot és abban olvastam.  Lehet, hogy nem pontosan így van, de azóta én minden évben többször is elkészítem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek