Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával

Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép burgonyát vettünk, és valami új módon szerettem volna elkészíteni, hát próbálkoztam, és teljesen  más, nagyon finom ízt kaptam, a család szerint nagyon finom lett, és a kevés tej, besűrűsödve, szószt alkotott. Tálalva a zöldfűszeres virslis csirkeszárnnyal, valami egyszerű, de finom dolgot kaptam. Minden elfogyott az utolsó szedőkanálig.:-)
Mindenkinek a saját sütője a meghatározó, hogy a gázon, fent, mit, hogy süt és főz. A sütőben, mit mennyi ideig süt és főz, főleg, ha az légkeveréses, szóval a saját tapasztalat nekem ez, ezért írom oda az időt, hőfokokat. Aki elkészíti, viszont a sajátját ismeri.:-)

hozzávalók / 6 adag

A csirkeszárnyhoz

A körethez

ajánlat

Finom bor illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aszárnyat feldaraboljuk, beletesszük a sütőzacskóba, belerakjuk a feldarabolt virslit, a fűszeres alapot beleszórjuk, majd a paradicsomlevet is.
  2. Elkeverjük, megmozgatjuk benne a lezárás után, tepsibe téve, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig 150-160  fokon sütjük. Ha kész, kivesszük a zacskóból, egy tálalóba öntjük.
  3. A burgonyát pucoljuk, vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát is pucoljuk, vékonyra karikázzuk.
  4. A tepsit (nagy tepsibe tesszük, ami mély is) vajazzuk ki vékonyan, tegyük bele a burgonyát egy sorban, rá sót, borsot, fokhagymaszeleteket, apróra vágott rozmaringot.
  5. Még egy burgonya, só, bors, fokhagymaszeletek, rozmaring felaprítva sort rakunk.
  6. A harmadik sor burgonya és a fűszerek, negyedik sor burgonya és a fűszerek, végül felöntjük annyi tejjel, ami majdnem ellepi, azaz 3/4 részig (ebbe keverjük el az őrölt szerecsendiót, kurkumát).
  7. Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát.
  8. Tovább sütjük még kb. 35-40 percig kb. 170 fokon, esetleg 180 fokon. A tejet a burgonya beszívja, azaz megfő. Ami megmarad, tej (kevés), besűrűsödik, olyan lesz, mint a szaft.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 540
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szaftos fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával, csirkeszárny párolva -csőben sült burgonyával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-03-17 10:37

Kedves sMeli!

Fogj neki, és ha a jó alapanyag mellett ott a szeretet is, na meg az éhség:-)) , biztosan sikerülni fog!
Minden körülmények között..-)))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

sMeli
sMeli / sMeli Sat, 2012-03-17 02:44

Kedves Éva-Anyóca!
Már régóta szemezek (többek közt) ezen recepteddel is, de azt hiszem ezen a hétvégén nekilátok :) egyszerű, nincs sok macera vele és talán még a kollégiumi körülmények is elegendőek az elkészítéshez :)
Rosszul nem sikerülhet, mivel csak JÓ alapanyagokkal kell dolgozni!!

Köszönöm előre is ezt a ficsi ebédet :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-02-11 11:52

Kedves Bató Edit! Nagyon örülök, hogy sikerült a recept elkészítése:-))) Annak meg külön, hogy ennyire ízlett Nektek, és még újrázni fogsz:-))) Köszi szépen!:-) Szép napot! Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-02-11 11:42

Kedves Éva-Anyóca!
Nekünk ez nagyon bejött! A krumpli alatt képződött kis szósz nagyon finom volt. Biztos, hogy máskor is elkészítem, különféle húsokkal, még ünnepi ebédnek is. Köszi ezt a remek ötletet.
Szeretettel, Edit.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-09 16:11

Kedves Éva-Anyóca! Ez bizony nagyon finomnak néz ki!! A tejes krumplit meg nagyon jó, hogy nem csak én próbáltam ki.... (egyszer kevés lett a rakott krumplihoz a tejföl és nyakon öntöttem tejjel, ugyan olyan finom lett) GRATULÁLOK!
Erika (bokine)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-09 15:32

Kedves Nyamóka! Tényleg finom önálló étel is lehet, savanyúsággal.Próbáld ki.A családom túlélte, úgyhogy a próba megvolt:-)))) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-09 15:30

Kedves Bató Edit! Igazán annyira rezgett a léc, hogy ez az ötlet bejön-e, hogy nem mertem senkit se beválogatni, csak a szűk családi kört.Túlélték!:-))
Igazad van, magában is nagyon bevállalható, de mint tudod, itt kell, valami húst kreálni hozzá.:-))
Hússal igazi az ebéd. De savanyúval önállóan is próbálkozzál, remélem, hogy sikerül:-)) Szép lassan kis lángon süssed feltétlenül az elejébe, és lefedve, majd kb. húsz perc után nagy lángon és vedd le az alufóliát, vagy amivel takartál,akkor már jól fortyogni fog, és amit addig beszívott magába tejet, szép lassan puhítani fogja,kis tej marad alatta,a nagyja el is párolog, de ha sikeres, nem szó szerinti lé, hanem sűrűsödött szósz lesz belőle. Jó próbálkozást! Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2011-02-09 14:27

Kedves Éva-Anyóca! Ez bizony nagyon jól néz ki! Ezt a krumplit tényleg el tudom képzelni még szólóban is, annyira fini lehet! :-) Meg is fogom kóstolni! :-)) Szép napot neked: Éva-Nyamóka

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-02-09 13:11

Szia Éva-Anyóca!
Engem miért nem hívtál ebédre? Isteni ez a recepted, nagyon kíváncsi vagyok a tejben készített krumplira. Szerintem én azt még magában is megenném, valami savanyúsággal. A napokban ez lesz az ebéd.
Köszi, Edit.

665
csirkeszárny 1.2 kg
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
virsli 280 g
paradicsomlé 4 dl
burgonya 2.2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 6 gerezd
rozmaring 4 szál
kurkuma 0.5 kk
szerecsendió 0.5 kk
tej 2 dl
margarin 1 ek