r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 627 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 3758 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 88 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 627 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7918.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    622 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 3758 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. Aszárnyat feldaraboljuk, beletesszük a sütőzacskóba, belerakjuk a feldarabolt virslit, a fűszeres alapot beleszórjuk, majd a paradicsomlevet is.
  2. Elkeverjük, megmozgatjuk benne a lezárás után, tepsibe téve, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig 150-160 fokon sütjük. Ha kész, kivesszük a zacskóból, egy tálalóba öntjük.
  3. A burgonyát pucoljuk, vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát is pucoljuk, vékonyra karikázzuk.
  4. A tepsit (nagy tepsibe tesszük, ami mély is) vajazzuk ki vékonyan, tegyük bele a burgonyát egy sorban, rá sót, borsot, fokhagymaszeleteket, apróra vágott rozmaringot.
  5. Még egy burgonya, só, bors, fokhagymaszeletek, rozmaring felaprítva sort rakunk.
  6. A harmadik sor burgonya és a fűszerek, negyedik sor burgonya és a fűszerek, végül felöntjük annyi tejjel, ami majdnem ellepi, azaz 3/4 részig (ebbe keverjük el az őrölt szerecsendiót, kurkumát).
  7. Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát.
  8. Tovább sütjük még kb. 35-40 percig kb. 170 fokon, esetleg 180 fokon. A tejet a burgonya beszívja, azaz megfő. Ami megmarad, tej (kevés), besűrűsödik, olyan lesz, mint a szaft.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9009
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 09.

Ajánló

Finom bor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szép burgonyát vettünk, és valami új módon szerettem volna elkészíteni, hát próbálkoztam, és teljesen  más, nagyon finom ízt kaptam, a család szerint nagyon finom lett, és a kevés tej, besűrűsödve, szószt alkotott. Tálalva a zöldfűszeres virslis csirkeszárnnyal, valami egyszerű, de finom dolgot kaptam. Minden elfogyott az utolsó szedőkanálig.:-) Mindenkinek a saját sütője a meghatározó, hogy a gázon, fent, mit, hogy süt és főz. A sütőben, mit mennyi ideig süt és főz, főleg, ha az légkeveréses, szóval a saját tapasztalat nekem ez, ezért írom oda az időt, hőfokokat. Aki elkészíti, viszont a sajátját ismeri.:-)

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.