r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 627 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 3758 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 88 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 627 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7918.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    622 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 3758 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. Aszárnyat feldaraboljuk, beletesszük a sütőzacskóba, belerakjuk a feldarabolt virslit, a fűszeres alapot beleszórjuk, majd a paradicsomlevet is.
  2. Elkeverjük, megmozgatjuk benne a lezárás után, tepsibe téve, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig 150-160 fokon sütjük. Ha kész, kivesszük a zacskóból, egy tálalóba öntjük.
  3. A burgonyát pucoljuk, vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát is pucoljuk, vékonyra karikázzuk.
  4. A tepsit (nagy tepsibe tesszük, ami mély is) vajazzuk ki vékonyan, tegyük bele a burgonyát egy sorban, rá sót, borsot, fokhagymaszeleteket, apróra vágott rozmaringot.
  5. Még egy burgonya, só, bors, fokhagymaszeletek, rozmaring felaprítva sort rakunk.
  6. A harmadik sor burgonya és a fűszerek, negyedik sor burgonya és a fűszerek, végül felöntjük annyi tejjel, ami majdnem ellepi, azaz 3/4 részig (ebbe keverjük el az őrölt szerecsendiót, kurkumát).
  7. Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát.
  8. Tovább sütjük még kb. 35-40 percig kb. 170 fokon, esetleg 180 fokon. A tejet a burgonya beszívja, azaz megfő. Ami megmarad, tej (kevés), besűrűsödik, olyan lesz, mint a szaft.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8818
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 09.

Ajánló

Finom bor illik mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szép burgonyát vettünk, és valami új módon szerettem volna elkészíteni, hát próbálkoztam, és teljesen  más, nagyon finom ízt kaptam, a család szerint nagyon finom lett, és a kevés tej, besűrűsödve, szószt alkotott. Tálalva a zöldfűszeres virslis csirkeszárnnyal, valami egyszerű, de finom dolgot kaptam. Minden elfogyott az utolsó szedőkanálig.:-) Mindenkinek a saját sütője a meghatározó, hogy a gázon, fent, mit, hogy süt és főz. A sütőben, mit mennyi ideig süt és főz, főleg, ha az légkeveréses, szóval a saját tapasztalat nekem ez, ezért írom oda az időt, hőfokokat. Aki elkészíti, viszont a sajátját ismeri.:-)

Hozzászólások

Bató Edit

Szia Éva-Anyóca! Engem miért nem hívtál ebédre? Isteni ez a recepted, nagyon kíváncsi vagyok a tejben készített krumplira. Szerintem én azt még magában is megenném, valami savanyúsággal. A napokban ez lesz az ebéd. Köszi, Edit.

nyamóka

Kedves Éva-Anyóca! Ez bizony nagyon jól néz ki! Ezt a krumplit tényleg el tudom képzelni még szólóban is, annyira fini lehet! :-) Meg is fogom kóstolni! :-)) Szép napot neked: Éva-Nyamóka

Éva-Anyóca

Kedves Bató Edit! Igazán annyira rezgett a léc, hogy ez az ötlet bejön-e, hogy nem mertem senkit se beválogatni, csak a sz?k családi kört.Túlélték!:-)) Igazad van, magában is nagyon bevállalható, de mint tudod, itt kell, valami húst kreálni hozzá.:-)) Hússal igazi az ebéd. De savanyúval önállóan is próbálkozzál, remélem, hogy sikerül:-)) Szép lassan kis lángon süssed feltétlenül az elejébe, és lefedve, majd kb. húsz perc után nagy lángon és vedd le az alufóliát, vagy amivel takartál,akkor már jól fortyogni fog, és amit addig beszívott magába tejet, szép lassan puhítani fogja,kis tej marad alatta,a nagyja el is párolog, de ha sikeres, nem szó szerinti lé, hanem s?r?södött szósz lesz bel?le. Jó próbálkozást! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Nyamóka! Tényleg finom önálló étel is lehet, savanyúsággal.Próbáld ki.A családom túlélte, úgyhogy a próba megvolt:-)))) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Ez bizony nagyon finomnak néz ki!! A tejes krumplit meg nagyon jó, hogy nem csak én próbáltam ki.... (egyszer kevés lett a rakott krumplihoz a tejföl és nyakon öntöttem tejjel, ugyan olyan finom lett) GRATULÁLOK! Erika (bokine)

Éva-Anyóca

Kedves Erika! Köszönöm szépen.:-)) Szép estét! Éva-Anyóca

Bató Edit

Kedves Éva-Anyóca! Nekünk ez nagyon bejött! A krumpli alatt képz?dött kis szósz nagyon finom volt. Biztos, hogy máskor is elkészítem, különféle húsokkal, még ünnepi ebédnek is. Köszi ezt a remek ötletet. Szeretettel, Edit.

Éva-Anyóca

Kedves Bató Edit! Nagyon örülök, hogy sikerült a recept elkészítése:-))) Annak meg külön, hogy ennyire ízlett Nektek, és még újrázni fogsz:-))) Köszi szépen!:-) Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Már régóta szemezek (többek közt) ezen recepteddel is, de azt hiszem ezen a hétvégén nekilátok :) egyszer?, nincs sok macera vele és talán még a kollégiumi körülmények is elegend?ek az elkészítéshez :) Rosszul nem sikerülhet, mivel csak JÓ alapanyagokkal kell dolgozni!! Köszönöm el?re is ezt a ficsi ebédet :)

Éva-Anyóca

Kedves sMeli! Fogj neki, és ha a jó alapanyag mellett ott a szeretet is, na meg az éhség:-)) , biztosan sikerülni fog! Minden körülmények között..-))) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek