r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos tésztasaláta

dorcus89
Füstölt sajtos tésztasaláta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

539
Kalória
23.8g
Fehérje
51.6g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
59.2g
Víz
25.8g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 539 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6014.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1243 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 4309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát bő sós, lobogó vízben 12 perc alatt megfőzzük.
  2. Egy magas tálba elkészítjük a tejfölből, majonézből, mustárból és a bazsalikomból a mártást. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A lila hagymát felkarikázzuk, a sonkát és a füstölt sajtot felkockázzuk és a tejfölös majonézbe keverjük.
  3. A tésztát leszűrjük és még melegen a hagymás-sajtos-sonkás mártáshoz öntjük és alaposan átforgatjuk. Kicsit hűlni hagyjuk és tálalhatunk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 12 p

Anyukám mindenki által kedvelt tésztasalátája. Már a ballagásokra is ezt készítette, majd azóta is időnként elkészítjük, de valamiért mindig csak akkor, amikor vendégeket várunk. Nálunk ez egy tipikus vendégváró recept, mert laktató, gyorsan kész van, hidegen és még langyosan is egyaránt tálalható és önmagában is finom.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek