Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtos csirkemell párolt mézes-fahéjas almával

Füstölt sajtos csirkemell párolt mézes-fahéjas almával
Füstölt sajtos csirkemell párolt mézes-fahéjas almával
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és különleges vacsorát szerettem volna. Egyedi összeállítás és nagyon finom! :)

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

Az almához

ajánlat

Jázmin rizs is tökéletes köretnek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifilézett csirkemell szeletek mindkét oldalát sóval és rozmaringgal meghintjük.
  2. A csirkemelleket vajon fehéredésig sütjük.
  3. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük őket egymás mellé.
  4. Az almakarikákat az előzőleg visszamaradt vajon megpuhítjuk, illetve pici fahéjjal ízesítjük. (Ananászkarikával és barackkal is isteni finom).
  5. Egy-egy almaszeletet helyezünk a hússzeletekre, majd reszelt füstölt sajt és trappista sajt keverékét.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 15-20 perc)
  7. Az egész almákat négy felé vágjuk, és vajon megpároljuk.
  8. Fehérbort locsolunk mellé, mézzel leöntjük, és pici fahéjjal meghintjük.
  9. Amikor elkészült, tálaláskor forrón a hús mellé helyezzük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 743
elküldve: 0
receptkönyvben: 326
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Felföldi Bernadett

Mióta szakács: 2010.11.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-almás emeletes csirkemell, mézes almával tálalt sajtos csirkemell

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

harbarbi
harbarbi Thu, 2016-04-21 06:41

Tokeletes lett, en rose borban paroltam, mert nem volt itthon feher, de nagyon nagyon finom! egyszeru es nagyszeru, pont jo 5 embernek ebedre (persze dupla adagbol). Koszonom szepen a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-18 09:37

Sziasztok! Tegnap készítettem el ezt a csodálatos ételt , nagyon ízlett a családomnak! Én az almát fehérborban pároltam meg , meg egy kis vízben isteni lett.

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2010-12-18 21:10

Én is szoktam hasonlót készíteni kedves Bernadett, így tudom, hogy nagyon finom! Üdv.Edit

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-12-18 21:08

Kedves Bernadett ! Gratulálok az első receptedhez:)) Üdvözöllek közöttünk! Üdv Edit

518
csirkemell filé 2 db
füstölt sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
alma 2 db
fahéj 1 csipet
rozmaring 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alma 4 közepes db
vaj 1 ek
fehérbor 0.5 dl
méz 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint