Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából

Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából
Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a húsvéti menü egyik fogása. Krumplipürével és ecetes tavaszi salátával tálaltam. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 185 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én medvehagyma idényben szinte mindent medvehagymával készítek, de idényen kívül a medvehagyma helyett félkarikára vágott vöröshagymát és fokhagymát lehet a húsrétegek közé tenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, egy másikba a tojásokat ütjük, és enyhén felverjük. Egy harmadikba pedig a sajtokat reszeljük, és összeforgatjuk. A medvehagymát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk.
  3. Egy tűzálló tálat (pl: jénait) kibélelünk a bacon szeletekkel.
  4. A csirkemellszeleteket először lisztbe, majd tojásba, majd a sajtba forgatjuk. Ha egy sor már a húsból van a tálban, akkor megszórjuk a medvehagyma felével. Utána jön a következő sor "bundázott" csirkemellszelet, majd a medvehagyma másik fele. Majd rátesszük a harmadik sor csirkemellszeleteket is.
  5. A maradék lisztet, tojást, összekeverjük a főzőtejszínnel, a tejföllel (sajt nekem nem maradt), enyhén sózzuk, és meglocsoljuk vele a csirkemellszeleteket. Alufóliával lefedjük.
  6. 180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és még 5-8 percet sütjük pirosodásig.
  7. Frissen, melegen tálaljuk. Én krumplipürével és ecetes tavaszi salátával tálaltam, de remek köret hozzá a rizs vagy a párolt zöldségek is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 460
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagymás rakott hús, medvehagymás rakott sajtos csirkemell, csirkemell filé sajttal és medvehagymával rétegezve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

534
csirkemell filé 80 dkg
tojás 3 db
trappista sajt 11 dkg
füstölt sajt 11 dkg
finomliszt 9 dkg
főzőtejszín 2 dl
tejföl 12 dkg
bacon 10 dkg
medvehagyma 1 csokor
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint