r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3229 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 540 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7091.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3026 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1094.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 3229 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, egy másikba a tojásokat ütjük, és enyhén felverjük. Egy harmadikba pedig a sajtokat reszeljük, és összeforgatjuk. A medvehagymát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk.
  3. Egy tűzálló tálat (pl: jénait) kibélelünk a bacon szeletekkel.
  4. A csirkemellszeleteket először lisztbe, majd tojásba, majd a sajtba forgatjuk. Ha egy sor már a húsból van a tálban, akkor megszórjuk a medvehagyma felével. Utána jön a következő sor "bundázott" csirkemellszelet, majd a medvehagyma másik fele. Majd rátesszük a harmadik sor csirkemellszeleteket is.
  5. A maradék lisztet, tojást, összekeverjük a főzőtejszínnel, a tejföllel (sajt nekem nem maradt), enyhén sózzuk, és meglocsoljuk vele a csirkemellszeleteket. Alufóliával lefedjük.
  6. 180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és még 5-8 percet sütjük pirosodásig.
  7. Frissen, melegen tálaljuk. Én krumplipürével és ecetes tavaszi salátával tálaltam, de remek köret hozzá a rizs vagy a párolt zöldségek is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1648
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Ajánló

Én medvehagyma idényben szinte mindent medvehagymával készítek, de idényen kívül a medvehagyma helyett félkarikára vágott vöröshagymát és fokhagymát lehet a húsrétegek közé tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ez volt a húsvéti menü egyik fogása. Krumplipürével és ecetes tavaszi salátával tálaltam. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 185 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek