Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sült karaj

Sajtos sült karaj
Sajtos sült karaj
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és gyors ebéd vagy vacsora készíthető, tetszés szerinti körettel. A család kedvence.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karaj szeleteket kiverjük, és besózzuk.
  2. A tojásokat felverjük, megsózzuk.
  3. A sajtot (lehet edami, ementáli, pannónia, trapista, stb. ízlés szerint) lereszeljük.
  4. A húst lisztbe, tojásba, ismét lisztbe tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ízlés szerint salátával, zöld körettel vagy rizzsel, burgonyával tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 186
össznézettség: 298 315
elküldve: 59
receptkönyvben: 1 735
elkészítve: 210/210
Facebookon megjelent: 4

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tepsis hús, karaj sajtos bundában, sajtbundás sertéskaraj

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyermely2009
Gyermely2009 Mon, 2018-02-26 13:15

Csodálatosan finom, gyorsan elkészíthető ! Köszönöm a receptet , nagyon sokszor lesz nálunk terítéken ez a puha, omlós sajtos hús !Valaki írta már kommentben, szilikonos sütőpapír, és olajozás ! Ez a titka valóban a leragadás mentes sütésnek !
Üdv., köszönöm ! Éva

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Mon, 2017-11-20 15:48

Kedves Helga! A sajtot kis lyukú sajtreszelőn v. amivel az almát szoktuk nagyobb lyukú reszelőn reszeled le. Tegnap párizsi csirkemellet készítettem és menet közben jutott eszembe a recept! Volt előre lereszelt sajtom /nagy lyukún reszelt/ de alig ragadt a tojásos húsira,Olajban sütöttem,finom volt így is! Üdv: Zsuzsa

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2017-11-21 08:21

Szia Zsuzsanna! Nagyobb lyukú reszelőn szoktam lereszelni, kétfelé veszem. Tojásból kivéve a húst ráteszem a sajtra, majd szórok rá sajtot és belenyomkodom. Így rátapad, majd beteszem a tepsibe, a végén meg a maradékot rászórom. Olajban sütve nem olvadt le, vagy égett meg? Nekem általában a rántott sajt is kifolyik. Hogy csinálod? Üdv: Helga

mira1
Helga1 / mira1 Mon, 2017-03-27 13:45

Szia Irén! Nem kell megfordítani, alul is szépen megsül. Üdv: Helga

widike
widike / widike Tue, 2017-03-14 15:46

Sziasztok! Én most tettem a sütőbe...kíváncsi vagyok az eredményre! Annyit változtattam, hogy nem karajból, hanem filézett pulyka felső combból csináltam.
Elkészült, de sajnos nekem is leragadt...pedig olajoztam is a sütőpapírt. Az íze ettől függetlenül finom.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-01-29 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-11-21 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

erdors
erdors Wed, 2016-08-03 20:37

Az íze nagyon finom lett, de a sütőpapírra teljesen odaragadt az egész, így csak a tetején volt a panírból. Nem is értem, miért van szükség a sütőpapírra, szerintem simán kiolajozott tepsiben meg lehet sütni. Viszont nagyon finom volt, a gyerekeknek is ízlett, úgyhogy majd egyszer megint megsütöm.

Nensy
Nensy Thu, 2016-05-12 12:31

A rántotthúst imádó nagylányom (aki nem mellesleg rém válógatós) azt mondta, hogy ez finomabb mint a rántotthús. :-o Csak lestem. Szilikonos sütőpapíron csinálltam én is és leolajozva, megfogadtam a tanácsokat. Viszont azon gondolkoztam, hogy lehet nem is kéne alá sütőpapír, csak kiolajozom következőleg a tepsit. Ugyanis szakadt alatta, és picikét némelyikhez hozzá is ragadt. De amúgy nagyon nagy ötlet. Köszönjük szépen!

Judu67
Judu67 Sun, 2016-02-28 12:25

Ma megcsinálom. Ez lesz az ebéd. Nekem nem szilikonos a sütőpapírom - vékonyan le fogom olajozni -, de remélem nem sül oda majd. :)
Megsütöttem!! Isteni lett! Le se ragadt :D Nagyon kevés olajjal lekentem a sütőpapírt előtte. Köszi a receptet! :D

firstlady
firstlady Sun, 2016-02-21 10:24

Elkészítettem, nagyon guszta és finom lett, elkápráztattam vele a vendégeimet.
Mindig elolvasom a hozzászólásokat, és a bejegyzésekből okulva vékonyan beolajoztam a szilikonos sütőpapírt. Nem tudom, anélkül leragadt volna-e, de így tökéletes lett. Megjegyzem még, hogy a hagyományos sütőben 180 fok és kb. 5 perccel több idő kell hozzá.
Köszönöm szépen a receptet.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-02-19 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vari52
vari52 Mon, 2015-11-02 16:48

A tetejére kell tenni fóliát, hogy átsüljön és megpuhuljon a hús? Üdv. Vari

mira1
Helga1 / mira1 Wed, 2015-11-04 17:15

Szia Vari! Nem kell semmi, a sajtban lévő zsiradék elég ahhoz, hogy átsüljön és megpuhuljon. Üdv: Helga

Anita860812
Anita860812 Wed, 2015-10-28 17:55

Sziasztok!

Én ma próbáltam ki először, sőt ma regisztráltam még csak ide, de javaslom, hogy a sütőpapírra tegyetek egy kis olajat, csak vékonyan kenjétek be, így biztosan nem tapad le a husi és a sajt. Nekem ez vált be :-)

purutimi
purutimi Sun, 2015-10-18 11:35

Köszönöm a receptet! Tök egyszerű és nagyon fincsi! Nekem tökéletesen feljött és gyönyörűre pirult mindkét oldala, egyáltalán nem tapadt le, én szilikonos sütőpapírt használtam. Üdv, Timi

mira1
Helga1 / mira1 Sat, 2015-10-31 07:01

Szia! Nagyon szívesen, és igen örülök, hogy másnak is sikerül! Üdv:Helga

mira1
Helga1 / mira1 Sat, 2015-10-10 12:18

Szia! Nagyon szívesen, köszönöm a pozitív visszajelzést! Üdv:Helga

starlet
starlet Sun, 2015-05-10 12:14

Szia! Hát sajnos az én kedvenceim közé sem fog tartozni, mert nekem is leragadt.
Nagy csalódás volt :(

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2015-06-07 12:22

Szia! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Nálunk ma közkívánatra ez volt az ebéd és semmi gondom nem volt a letapadással. Szuperül megsült alul és felül is. Ne add fel fel, mert igen finom és egyszerű étel is! Üdv:Helga

annita1989
annita1989 Sun, 2015-03-15 11:44

Én is elkészítettem ma. Isteni finom volt de sajnos leragadt :(
így csak a hús tetején volt sajt. Mit csináltam rosszul ?

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2015-03-15 15:20

Szia Annita! Tettél alá sütőpapírt? Nekem arról simán feljön. Eddig még nem volt gondom vele. ( Én Aldi-sat használok, nekem az vált be.) Nagyon sajnálom, hogy nem úgy sikerült, mint szeretted volna. Üdv: Helga

witch
witch / witch Fri, 2014-10-03 22:55

Tenyleg nagyon finom es csak panirozni kell, a tobbit intezi a suto! Vacsorara sutottem meg, mindenkinek izlett. Koszonom a receptet!
udv:witch

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2014-10-05 10:45

Szia Witch! Nagyon szívesen, örülök, hogy Nektek is ízlett! Üdv:Helga

834
sertés rövidkaraj 50 dkg
0 ízlés szerint
tojás 5 db
finomliszt 20 dkg
edami sajt 40 dkg