Nosalty Logó

Sajtos sült karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3332 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 834 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12205.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    3125 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    3919 mg
  • Nátrium
    4475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 3332 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 242 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karaj szeleteket kiverjük, és besózzuk.
  2. A tojásokat felverjük, megsózzuk.
  3. A sajtot (lehet edami, ementáli, pannónia, trapista, stb. ízlés szerint) lereszeljük.
  4. A húst lisztbe, tojásba, ismét lisztbe tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ízlés szerint salátával, zöld körettel vagy rizzsel, burgonyával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 273
  • 7 napos nézettség: 992
  • Össznézettség: 555425
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom és gyors ebéd vagy vacsora készíthető, tetszés szerinti körettel. A család kedvence.

Hozzászólások

witch

Tenyleg nagyon finom es csak panirozni kell, a tobbit intezi a suto! Vacsorara sutottem meg, mindenkinek izlett. Koszonom a receptet! udv:witch

Helga1

Szia Witch! Nagyon szívesen, örülök, hogy Nektek is ízlett! Üdv:Helga

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem ma. Isteni finom volt de sajnos leragadt :( így csak a hús tetején volt sajt. Mit csináltam rosszul ?

Helga1

Szia Annita! Tettél alá süt?papírt? Nekem arról simán feljön. Eddig még nem volt gondom vele. ( Én Aldi-sat használok, nekem az vált be.) Nagyon sajnálom, hogy nem úgy sikerült, mint szeretted volna. Üdv: Helga

Törölt felhasználó

Szia! Hát sajnos az én kedvenceim közé sem fog tartozni, mert nekem is leragadt. Nagy csalódás volt :(

Helga1

Szia! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Nálunk ma közkívánatra ez volt az ebéd és semmi gondom nem volt a letapadással. Szuperül megsült alul és felül is. Ne add fel fel, mert igen finom és egyszer? étel is! Üdv:Helga

SDorci

Nekem nagyon jól sikerült! Köszi a receptet! :)

Helga1

Szia! Nagyon szívesen, köszönöm a pozitív visszajelzést! Üdv:Helga

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Tök egyszer? és nagyon fincsi! Nekem tökéletesen feljött és gyönyör?re pirult mindkét oldala, egyáltalán nem tapadt le, én szilikonos süt?papírt használtam. Üdv, Timi

Helga1

Szia! Nagyon szívesen, és igen örülök, hogy másnak is sikerül! Üdv:Helga

Anita860812

Sziasztok! Én ma próbáltam ki el?ször, s?t ma regisztráltam még csak ide, de javaslom, hogy a süt?papírra tegyetek egy kis olajat, csak vékonyan kenjétek be, így biztosan nem tapad le a husi és a sajt. Nekem ez vált be :-)

vari52

A tetejére kell tenni fóliát, hogy átsüljön és megpuhuljon a hús? Üdv. Vari

Helga1

Szia Vari! Nem kell semmi, a sajtban lév? zsiradék elég ahhoz, hogy átsüljön és megpuhuljon. Üdv: Helga

firstlady

Elkészítettem, nagyon guszta és finom lett, elkápráztattam vele a vendégeimet. Mindig elolvasom a hozzászólásokat, és a bejegyzésekb?l okulva vékonyan beolajoztam a szilikonos süt?papírt. Nem tudom, anélkül leragadt volna-e, de így tökéletes lett. Megjegyzem még, hogy a hagyományos süt?ben 180 fok és kb. 5 perccel több id? kell hozzá. Köszönöm szépen a receptet.

Bíró Judit

Ma megcsinálom. Ez lesz az ebéd. Nekem nem szilikonos a süt?papírom - vékonyan le fogom olajozni -, de remélem nem sül oda majd. :) Megsütöttem!! Isteni lett! Le se ragadt :D Nagyon kevés olajjal lekentem a süt?papírt el?tte. Köszi a receptet! :D

Nensy

A rántotthúst imádó nagylányom (aki nem mellesleg rém válógatós) azt mondta, hogy ez finomabb mint a rántotthús. :-o Csak lestem. Szilikonos süt?papíron csinálltam én is és leolajozva, megfogadtam a tanácsokat. Viszont azon gondolkoztam, hogy lehet nem is kéne alá süt?papír, csak kiolajozom következ?leg a tepsit. Ugyanis szakadt alatta, és picikét némelyikhez hozzá is ragadt. De amúgy nagyon nagy ötlet. Köszönjük szépen!

erdors

Az íze nagyon finom lett, de a süt?papírra teljesen odaragadt az egész, így csak a tetején volt a panírból. Nem is értem, miért van szükség a süt?papírra, szerintem simán kiolajozott tepsiben meg lehet sütni. Viszont nagyon finom volt, a gyerekeknek is ízlett, úgyhogy majd egyszer megint megsütöm.

widike

Sziasztok! Én most tettem a süt?be...kíváncsi vagyok az eredményre! Annyit változtattam, hogy nem karajból, hanem filézett pulyka fels? combból csináltam. Elkészült, de sajnos nekem is leragadt...pedig olajoztam is a süt?papírt. Az íze ett?l függetlenül finom.

Csillag Irén

meg kell fordítani sütés közben?

Helga1

Szia Irén! Nem kell megfordítani, alul is szépen megsül. Üdv: Helga

zsuzsanna47

Kedves Helga! A sajtot kis lyukú sajtreszel?n v. amivel az almát szoktuk nagyobb lyukú reszel?n reszeled le. Tegnap párizsi csirkemellet készítettem és menet közben jutott eszembe a recept! Volt el?re lereszelt sajtom /nagy lyukún reszelt/ de alig ragadt a tojásos húsira,Olajban sütöttem,finom volt így is! Üdv: Zsuzsa

Helga1

Szia Zsuzsanna! Nagyobb lyukú reszel?n szoktam lereszelni, kétfelé veszem. Tojásból kivéve a húst ráteszem a sajtra, majd szórok rá sajtot és belenyomkodom. Így rátapad, majd beteszem a tepsibe, a végén meg a maradékot rászórom. Olajban sütve nem olvadt le, vagy égett meg? Nekem általában a rántott sajt is kifolyik. Hogy csinálod? Üdv: Helga

Gyermely2009

Csodálatosan finom, gyorsan elkészíthet? ! Köszönöm a receptet , nagyon sokszor lesz nálunk terítéken ez a puha, omlós sajtos hús !Valaki írta már kommentben, szilikonos süt?papír, és olajozás ! Ez a titka valóban a leragadás mentes sütésnek ! Üdv., köszönöm ! Éva

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek