r
Nosalty Logó

Savoyai sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Savoyai sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 1451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 8705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251 g

Zsír

  • Összesen
    755 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    334 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7153.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    3167 mg
  • Nátrium
    1550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1522 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    199 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2605 micro
Összesen 8705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A burgonyát karikára vágjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk.
  4. A petrezselymet apróra vagdaljuk, a pirított vöröshagymával átforgatjuk, és levesszük a tűzről.
  5. A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
  6. A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük.
  7. Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.
  8. A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük.
  9. Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével.
  10. Ráöntjük a húslevest, vagy pecsenyelevet készítünk: (a hús sütéséből visszamaradt olajhoz 2,5-3 dl vizet öntünk, beleteszünk 1 húsleves-kockát, és összeforraljuk.)
  11. Tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.
  12. 10-15 percig fóliával letakarva sütjük, utána levesszük a fóliát, és még 15 percig szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 23101
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savoyai sertésborda
Olaszné Anci 191 recept

Régen nagyon sokat készítettem, de az utóbi időben  megfeledkeztem róla, pedig nagyon finom!

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Címlapról ajánljuk