r
Nosalty Logó

Füstölt nyelvvel töltött bagett

Évi néni
Füstölt nyelvvel töltött bagett
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

442
Kalória
17.7g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
11.4g
Zsír
58.6g
Víz
75g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 442 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 442 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9839.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    6472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    578.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    527 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 3966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A bagetthez

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az összemorzsolt élesztőt,megkelesztjük.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük alulra a folyadékokat: élesztős tej, joghurt, tejföl, olvasztott vaj, öregtészta, majd a szilárdakat: sikér, tejsavópor, liszt, só. Dagasztó-kelesztő programra állítjuk, 1,5 óra. Ha nincs gép, akkor ruganyos tésztát gyúrunk az anyagokból és kb. 50-60 percet kelesztjük, amíg duplájára megnő.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, ovális - hosszúkás alakúra nyújtjuk (35 x 15 cm), két szélén 4-5 cm-ként srégen bevágjuk, a kenyér közepére halmozzuk a darált nyelv és nyers tojás sózott-borsozott keverékét, ezután a két szélről behajtogatjuk a lapokat úgy, hogy egymást fedjék, végét visszahajtjuk. Mindhárom kenyérkével így járunk el.
  4. A megformázott bagettet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és 10-15 percre újra kelesztjük.
  5. A megnövekedett bagetteket előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23

Még maradt a főtt, füstölt nyelvekből egy kevés, így használtam el. Nálam nem vész semmi kárba.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek