Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt nyelvvel töltött bagett

Füstölt nyelvvel töltött bagett
Füstölt nyelvvel töltött bagett
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még maradt a főtt, füstölt nyelvekből egy kevés, így használtam el. Nálam nem vész semmi kárba.

hozzávalók / 9 adag

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az összemorzsolt élesztőt, megkelesztjük.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük alulra a folyadékokat: élesztős tej, joghurt, tejföl, olvasztott vaj, öregtészta, majd a szilárdakat: sikér, tejsavópor, liszt, só. Dagasztó-kelesztő programra állítjuk, 1,5 óra. Ha nincs gép, akkor ruganyos tésztát gyúrunk az anyagokból és kb. 50-60 percet kelesztjük, amíg duplájára megnő.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, ovális - hosszúkás alakúra nyújtjuk (35 x 15 cm), két szélén 4-5 cm-ként srégen bevágjuk, a kenyér közepére halmozzuk a darált nyelv és nyers tojás sózott-borsozott keverékét, ezután a két szélről behajtogatjuk a lapokat úgy, hogy egymást fedjék, végét visszahajtjuk. Mindhárom kenyérkével így járunk el.
  4. A megformázott bagettet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és 10-15 percre újra kelesztjük.
  5. A megnövekedett bagetteket előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 710
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből, maradék tojásból
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött bagett, sertésnyelvvel töltött bagett, húsos bagett

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Mon, 2012-06-18 22:02

A visítástól gyógyulnak!!!!!!!!!!!Nem tudtad?????Üdv jó munkát!

csato
csato Mon, 2012-06-18 19:17

Csak megnéztem!Nem bírtam megállni!Most csak mentem,de lesz próba!üdv Csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-18 19:44

Tudtam, hogy csak Te lehetsz az első. Már visítok, úgy tetszik ((persze csak csendesen, mert a betegek a mkh-en azt hiszik, baja van a nővérkének. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-18 19:47

Próbáld ki, nagyon finom. Érdemes így a kis maradékokat felhasználni, új köntösbe öltöztetni őket. Majd átállok valami más formátumra, mert eleget fontam már. Keresek, kutatok, majd aztán bemutatom. Szép estét! Üdv: Évi néni

442
kenyérliszt BL80 60 dkg
méz 1 teáskanál
tej 1 dl
joghurt 2 dl
vaj 5 dkg
élesztő 1 dkg
tejföl 2 ek
öregtészta 25 dkg
1 ek
savó 1 ek
sikér 1 tk
sertéshús 15 dkg
tojás 1 db
1 kk
bors 1 kk
tojás 1 db
sajt 5 dkg