r
Nosalty Logó

Füstölt húsos habroló

Iluska
Füstölt húsos habroló
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

877
Kalória
24.4g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
69.5g
Zsír
137g
Víz
191.9g
Koleszterin
916.7mg
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2630 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4329 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    2272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    411.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 2630 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a leveles tésztát.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 1-3 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy, hogy a tészta szélek kissé fedjék egymást.
  3. Tepsibe pakoljuk. Bekenjük egész tojással, és megsütjük világos színűre.
  4. Amíg sül, megpirítjuk kevés zsíron az apróra vágott húst. Hozzákeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot.
  5. A rolókba töltjük kiskanál segítségével.
  6. Tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Jó, ha van otthon rolóforma sütőnk (egyszer kell megvásárolni). 2 óra alatt kiolvad a leveles tésztánk. Jó kis vendégváró finomság, és hamar elkészül.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...