r
Nosalty Logó

Magos sajtos roló

Timi Poppins
Magos sajtos roló
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

528
Kalória
15.1g
Fehérje
21g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
16.2g
Víz
102.8g
Koleszterin
1.2g
Rost
847.8mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 3161 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 528 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    256.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1065 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    2926 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 3161 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk hosszában, és sajtroló formára csavarjuk fel. Ha nincs ilyen formánk, fogjunk egy vastagabb fakanalat, csavarjunk rá alufóliát, és erre csavarjuk fel a leveles tészta csíkokat, majd húzzuk ki a fakanalat, és így tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  2. Amikor készen vannak a rolók, kenjük meg őket a tojássárgával, és szórjuk meg bőségesen a magkeverékkel, ami lehet simán napraforgómag, szezámmag vagy magkeverék is.
  3. 200 °C-os sütőben kb. 10-15 percig süssük őket, amíg szép aranybarnára sülnek. Vegyük ki őket a sütőből, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és csak utána próbálkozzunk lehúzni őket az alufóliáról. Legyünk óvatosak, mert a rolók könnyen összetörhetnek!
  4. Készítsük el a sajtkrémet: gépi habverővel összekeverjük a krémsajtokat a puha vajjal, majd ízlés szerint borsozzuk, sózzuk.
  5. Tegyük hűtőbe fél órára, hogy kissé megszilárduljon. Ha túlságosan lágynak ítéljük meg, adjunk hozzá 1-2 ek lisztet, dolgozzuk a krémbe a habverővel.
  6. Ezek után nincs más hátra, mint hogy megtöltsük a rolókat a sajtkrémmel: habzsákba töltjük a krémet, megtöltjük a rolókat, a végét pedig reszelt trappistával torlaszoljuk el, hogy ne folyjon ki a krém.
  7. Tálalás előtt tartsuk hűtőben a rolókat, hogy megszilárduljon a krém!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Most már szinte hagyománynak számít, hogy karácsonykor összejövünk a barátainkkal, és ajándékozás helyett inkább sütisütő versenyt rendezünk. Én idén ezzel a csodás rolóval készültem, melyet a páromtól kapott tortatálon tálaltam!

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...