r
Nosalty Logó

Sous vide lazac babsalátával és karfiolpürével Wossala Rozinától

Nosalty
Sous vide lazac babsalátával és karfiolpürével Wossala Rozinától
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lazachoz

A karfiolpüréhez és a babsalátához

1688
Kalória
89.7g
Fehérje
131.9g
Szénhidrát
92.3g
Zsír
320.7g
Víz
253.3g
Koleszterin
33.9g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazachoz

A karfiolpüréhez és a babsalátához

Összesen 1688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazachoz

A karfiolpüréhez és a babsalátához

Összesen 3375 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazachoz

A karfiolpüréhez és a babsalátához

Összesen 210 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    320.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    895 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 1688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7081.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    730 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    2778 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    263.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    641.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1790 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 3375 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A lazachoz

  1. A lazacokat fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal. Betesszük egy ZipLock zacskóba, meglocsoljuk olívaolajjal, és víz alá merítéssel vákuumozzuk. 55 Celsius-fokra melegített vízbe tesszük, és minimum 30 percig szuvidáljuk.

A karfiolpüréhez és a babsalátához

  1. Közben a darabolt karfiolt kis vízzel, a vaj egyharmadával és kevés sóval addig főzzük, ameddig meg nem puhul és az összes víz el nem párolódik alóla. Ha ez megtörtént, turmixgépbe tesszük, ízesítjük, és a maradék vajat hozzádobjuk.
  2. Közben összekeverjük a babot, a szeletelt lilahagymát és a petrezselymet, és olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek