r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos lepény

Arthemis
Szilvás-mákos lepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lepényhez

A cukros mákhoz

1199
Kalória
27g
Fehérje
164.6g
Szénhidrát
49.1g
Zsír
129.1g
Víz
129.9g
Koleszterin
15.2g
Élelmi rost
54g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A lepényhez

A cukros mákhoz

Összesen 1199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A lepényhez

A cukros mákhoz

Összesen 4797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A lepényhez

A cukros mákhoz

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7335.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    3378 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    847 mg
  • Foszfor
    2578 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    658.5 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 4797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A lepényhez

  1. Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Duplájára kelesztjük, majd nagy gáztepsibe tesszük.
  4. A fél szilvákat a tészta tetejére sorban rátesszük úgy, hogy a héja legyen felfelé.
  5. Megszórjuk darált cukrozott mákkal. Kicsit rá is lehet nyomni.
  6. Forró sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nagymamámtól tanultam azt a receptet (ő "kvecsa" kalácsnak nevezte). Ha épp nincs otthon egész szilva, akkor a szilvalekvár is jó rá. Csak terítse be az egész tésztát. Annyi mákot szoktunk rárakni, hogy ne látszódjon ki a szilva.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...