r
Nosalty Logó

Frittata baconnel és lilahagymával

Szigó
Frittata baconnel és lilahagymával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
23.7g
Fehérje
16.2g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
261.8g
Víz
513.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    785.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    1238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2367 micro
Összesen 1261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Egy pitesütő formába sütőpapírt vágunk, megkenjük vékonyan olívaolajjal.
  3. A megfőtt burgonyát leszűrjük, és a sütőformában egyenletesen eloszlatjuk, majd hagyjuk hűlni.
  4. A bacont csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk, majd a krumplira tesszük.
  5. A bacon visszamaradt zsírjában a lila hagymát is megfonnyasztjuk a serpenyőben, ezt is a többi hozzávalóra/mellé helyezzük a sütőformában.
  6. A paprikát karikákra vágjuk, és szintén a sütőformába helyezzük, a többi hozzávaló közé.
  7. 8 tojást egy tálban felverünk, beleöntjük a tejszínt, sót és a fűszereket, majd ezzel összekeverjük.
  8. A tojásos masszát a sütőformába öntjük. Figyeljünk, hogy a sütőpapíron kívülre ne folyjon, és mindenhová egyenletesen jusson belőle.
  9. A paradicsomot felkarikázzuk, és a tojásos massza tetejére tesszük.
  10. Ezután a sütőbe tesszük, és 180 fokon 35-40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Párom kedvenc vacsorája. Mindig másképpen készítem, az éppen hűtőben fellelhető zöldségeket teszem bele. Nagyon sok variációja létezik, feta sajttal is nagyon finom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...