r
Nosalty Logó

Friss fűszeres feta sajtos nudli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Friss fűszeres feta sajtos nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a nudlihoz

a szószhoz

tálaláshoz

Összesen 527 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a nudlihoz

a szószhoz

tálaláshoz

Összesen 2109 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a nudlihoz

a szószhoz

tálaláshoz

Összesen 272 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2233.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 527 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8934.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2199 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    4662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2109 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

a nudlihoz

a szószhoz

tálaláshoz

Elkészítés

a nudlihoz

  1. A szószhoz a felhevített olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lereszelt sajtot meg a tejfölt. Rakjuk félre, amíg a nudlit elkészítjük.
  2. A nudlihoz a sajtot reszeljük le, a fokhagymát vágjuk finomra, és az összes többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Osszuk négy részre a tésztát, egyet sodorjunk ki 2 cm átmérőjűre, és ugyanolyan vastagra vágjuk fel. Lisztezett deszkán sodorjunk egyet rajta. Bő, forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  3. Kis lángon melegítsük a szószt és a nudlit, ahogy főzzük ki, keverjük hozzá. Amikor mind a négy adaggal végeztünk, húzzuk le a tűzről, és csipkedjük bele a bazsalikom levelet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2303
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Ajánló

CSAK az intenzív ízek kedvelőinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam már megint pogácsát vagy körözöttet a feta sajtból, és ez lett belőle.

Hozzávalók

a nudlihoz

a szószhoz

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...