Nosalty Logó

Frankfurti leves Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Frankfurti leves Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2280 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 286 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10158.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    7046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 2280 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kanál olajon feltesszük dinsztelődni a felkockázott vöröshagymát. A szalonnát is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Követi a szeletelt fokhagyma.
  2. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sülő hagymához.
  3. A kellevelekből az ereket kivágjuk, a levelet csíkokra szeljük, hozzáadjuk a burgonyához, majd felöntjük alaplével, fűszerezzük, lefedve addig főzzük, míg a kellevél megpuhul. Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük a levelek egy részét, hogy az sűrítse be a levest.
  4. A tejfölhöz kevés levet merünk, csomómentesre keverjük, visszatöltjük a levesbe, elkeverjük, átforraljuk.
  5. A virslit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és szintén csak rottyanásig főzzük a levesbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 104044
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Megláttam egy szép fej friss kelkáposztát. Eszembe jutott a gyermekkoromban a menzán gyakran tálalt frankfurti leves, és hogy én még sohasem főztem ezt meg. Azonnal fakanalat ragadtam. Reménykedtem benne, hogy a fiamnak a virsli miatt el tudom sütni. Kiderült, hogy barátjánál gyakran eszik frankfurti levest, és szereti.

Hozzászólások

Gaby

Ez nagyon szuper, Évi néni! Pontosan olyan lett, amilyennek lennie kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek