r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Évi néni konyhájából

Évi néni
Frankfurti leves Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

286
Kalória
10.3g
Fehérje
11.1g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
153.5g
Víz
51.9g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10158.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    7046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. Egy kanál olajon feltesszük dinsztelődni a felkockázott vöröshagymát. A szalonnát is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Követi a szeletelt fokhagyma.
  2. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sülő hagymához.
  3. A kellevelekből az ereket kivágjuk, a levelet csíkokra szeljük, hozzáadjuk a burgonyához, majd felöntjük alaplével, fűszerezzük, lefedve addig főzzük, míg a kellevél megpuhul. Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük a levelek egy részét, hogy az sűrítse be a levest.
  4. A tejfölhöz kevés levet merünk, csomómentesre keverjük, visszatöltjük a levesbe, elkeverjük, átforraljuk.
  5. A virslit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és szintén csak rottyanásig főzzük a levesbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Megláttam egy szép fej friss kelkáposztát. Eszembe jutott a gyermekkoromban a menzán gyakran tálalt frankfurti leves, és hogy én még sohasem főztem ezt meg. Azonnal fakanalat ragadtam. Reménykedtem benne, hogy a fiamnak a virsli miatt el tudom sütni. Kiderült, hogy barátjánál gyakran eszik frankfurti levest, és szereti.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek