Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves SPAR konyhájából

Frankfurti leves SPAR konyhájából
Frankfurti leves SPAR konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi klasszikus most laktózmentes köntösben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon, közepes lángon megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk az összezúzott és apróra vágott fokhagymát, majd 1-2 percig pirítjuk.
  2. A kockára vágott burgonyát hozzáadjuk, és magasabb lángon, néhány perc alatt körbepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük, és mehet bele a szintén felkockázott kelkáposzta, majd az egészet annyi vízzel felöntjük, hogy pont ellepje, és adjunk hozzá ízlés szerint sót. Innentől alacsony lángon addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul, de legyünk résen, mert könnyen szétfő!
  3. Ezalatt karikára vágjuk a virslit, és ezt is a leveshez adjuk. Ha puha a krumpli, akkor a tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, habverővel csomómentesre dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve elkezdünk hozzáadagolni a forró léből annyit, hogy kellőképpen meleg legyen a tejföl is. Ha ez megvan, szépen belecsorgatjuk (itt is folyamatos keverés mellett) a tejfölt a levesbe, de ekkor már csak összemelegítjük, forralni nem kell, mert akkor hamar kicsapódik majd.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 913
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

klasszikus frankfurti leves, kelkáposztaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

411
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 350 g
őrölt fűszerkömény 0.5 tk
majoranna 0.5 tk
római kömény 0.5 tk
kelkáposzta 0.5 közepes fej
víz 6 dl
0 ízlés szerint
frankfurti virsli 20 dkg
tejföl 250 g
finomliszt 1 ek