Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves kolbásszal

Frankfurti leves kolbásszal
Frankfurti leves kolbásszal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest először az anyósoméknál ettem. Otthon nem készítette az édesanyám. Nálunk csak főzeléket főztek a kelkáposztából. Nekem nagyon ízlett, és azóta főzöm én is. Családom szereti, és elég gyakran főzöm.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a kelkáposztát, és csíkokra vágjuk.
  2. Megpucoljuk a krumplit, és kockára vágjuk.
  3. Felkockázzuk a virslit és a kolbászt.
  4. Egy nagyobb edénybe tesszük a kelkáposztát, a virslit,a kolbászt és a krumplit, felöntjük vízzel.
  5. A paradicsomot belereszeljük, a zöldpaprikát beletesszük, sózzuk, fűszerezzük, és puhára főzzük.
  6. Olajon liszttel rántást készítünk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és a káposztához öntjük.
  7. Felforraljuk, beleszórjuk a majorannát, és lekapcsoljuk, letakarjuk és kész a levesünk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 37 193
elküldve: 7
receptkönyvben: 150
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelkáposztás-virslis leves, zöldséges kelkáposztaleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gevi1931
Livi / gevi1931 Thu, 2012-10-04 09:54

Pontosan így készítem de nem virslivel vagy kolbásszal, hanem hús gombóccal, 30 dkg darált hús, 1-2 tojás, 2 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanálnyi fűszer paprika, egy mokkáskanálnyi őrölt kömény,,só, bors
és annyi zsemlemorzsa amennyit felvesz, jól kikavarom és kis gombómbocokat formálok és forró levesbe meg főzőm

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-10-06 22:32

Én meg a gulyáslevest főztem húsgombóccal . Köszönöm a jó ötletet,biztos elkészítem így.
Üdvözlettel:helena26

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2011-10-26 11:16

Nem kell beletenni a leveskockát,mert én sem használom.
Valójában én sem vagyok híve az ízfokozóknak.
Szeretem a természetes ízeket. A húsokra is csak fűszereket teszek,nem használom a zacskósakat , a kenyeret is itthon sütöm,mert így tudom,hogy mit is eszünk.
Mindenki azt használ, fel a receptből,ami neki megfelel ,saját ízlésünk szerint alakíthatjuk.

nyba
nyba Tue, 2011-10-25 20:50

Nem értem miért raksz bele leveskockát is , amikor annyi finom zöldségfélével + ételízesítővel is meg ízesíted ?
A leveskockák ízfokozókat és tartósítószereket tartalmaznak , nem gondolom hogy van bennük egy csöppnyi természetes alkotó elem is !
A levesed receptjét egyébként kiválónak tartom, sose csináltam még füstölt kolbásszal ezért keltette fel a figyelmem! Köszönöm a receptet- leveskocka nélkül- kiváló!

402
kelkáposzta 1 kis fej
burgonya 4 közepes db
virsli 140 g
kolbász 15 dkg
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
fűszerpaprika 3 kk
napraforgó olaj 1.5 ek
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l