r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Venala konyhájából

NS
Frankfurti leves Venala konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

280
Kalória
7.9g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
191.4g
Víz
49.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5057.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    2112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    577 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16705 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 2254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. Kockára vágjuk a szalonnát, és megpirítjuk. Amikor kész, akkor kivesszük a szalonnakockákat.
  2. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és a szalonna zsírján megdinszteljük.
  3. Ha a hagyma üveges, akkor rádobjuk a felkockázott és megtisztított zöldségeket és a csíkokra vágott kelkáposztát. Kb. 10 percig így pároljuk. Majd teszünk rá sót, borsot, ételízesítőt és esetleg majoránnát (elhagyható).
  4. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Amikor már majdnem kész, akkor beledobjuk a karikára vágott virslit, és egy kicsit együtt főzzük.
  6. Eközben a tejfölbe keverünk 1-2 ek lisztet.
  7. Levesszük a tűzről a levest, és a lisztes-tejfölös keverékhez keverünk belőle pár kanállal. Ezzel behabarjuk a levest csomómentesre.
  8. Kb. 10 percig még főzzük, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Sok zöldség van benne, igazán tartalmas, kiadós étel. Ebben a formában nagy mennyiségű zöldséget tehetek az asztalra nagyon ízletes formában.:) Mindenki imádja. Isteni finom, és akár egytálételnek is elmegy. Jó étvágyat!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek