Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves 6. - római köménnyel

Frankfurti leves 6. - római köménnyel
Frankfurti leves 6. - római köménnyel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokottól kicsit eltérően készítettem a frankfurti levest. Alapjául húslevest, ízesítőül kevés római köményt, a sűrítéshez pedig tejszínt használtam. A felkarikázott virslit és a felcsíkozott szalonnát kevés zsíron megpirítottam. Elégedett voltam a végeredménnyel, a menzai frankfurti leveshez nem sokban hasonlított:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük és forró vízzel leforrázzuk.
  2. Közben a levest a vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd a leszűrt kelkáposzta csíkokat a levesbe szedjük.
  3. A virslikarikákat és a szalonnacsíkokat a zsíron kicsit megpirítjuk és a levesbe tesszük.
  4. A megtisztított burgonyát kb. 2,5X2,5 cm nagyságú kockákra vágjuk és a leveshez adjuk, fűszerezzük a köményekkel (a római köménnyel vigyázunk, elég intenzív az íze), borssal és sóval ha szükséges, majd közepes lángon addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul, addigra a kelkáposzta is kellően puha lesz.
  5. Zsíron (ami a szalonna és a virsli pirításából megmaradt) a zúzott fokhagymát kicsit átmelegítjük, hozzá adjuk a lisztet, elkeverjük, felöntjük tejszínnel, esetleg egy kevés levessel, csomómentesre keverjük és hozzá adjuk a leveshez, amikor forrni kezd levesszük a tűzről.
  6. 15 perc pihentetés után tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 414
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Frankfurti leves tejszínnel és római köménnyel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2010-11-28 18:32

Kedves Éva-Anyóca!

Én ne tettem semmi mást a levesbe, szerintem így elég gazdag volt.....és örülök, hogy elnyerte tetszésedet:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-11-28 09:29

Tündér!Köszi az új változatot, elmentve!Egyben segíthetnél, ebbe már semmi betétet, azaz tésztaféleséget, galuskát,ilyesmit nem teszel,ugye? Szép napot! :-) Éva-Anyóca

503
marha alaplé 1.5 dl
víz 0.5 dl
kelkáposzta 1 kis db
virsli 25 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
disznózsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 4 gerezd
burgonya 3 közepes db
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
római kömény 1 késhegynyi
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint