r
Nosalty Logó

Kosaras franciasaláta

Gabys
Kosaras franciasaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A franciasalátához

415
Kalória
8.3g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
27.9g
Víz
59.8g
Koleszterin
689mg
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 1661 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1661 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A kosárkákhoz

  1. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, a nagyobb (kb. 10 cm-es) pohárral köröket szúrunk ki.Minden második kört kiszúrjuk a kisebb (kb. 8 cm-es )pohárral.
  2. A felvert tojással megkenjüka teli lapot, ráhelyezzük a kiszúrt kör szélét (a közepét félretesszük), megkenjük tojással, majd rátesszük a 2. kiszúrt kör szélét, megkenjük tojással (alap + 2 karika).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. Mindegyik lappal megcsináljuk. A kiszúrt közepekből annyit tegyünk a tepsibe, ahány kosarunk lett, az lesz a kalapja. A leeső tésztákat félretesszük, a végén leheletnyi liszttel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és folytatjuk a kiszúrást, kb. 9 db kosárkánk lesz.
  5. Az egészet ismét kenjük át tojással, előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  6. Amíg a kosárkánk sül, elkészítjük a franciasalátát, a tejfölt majonézzel összekeverjük, ízlés szerint teszünk bele sót, pici citromlét.
  7. A zöldségfélét roppanósra (én mikróban szoktam, jénaiba natúr beleteszem, max. teljesítményen max. 5-8 perc) pároljuk, és összekeverjük a majonézzel - tegyük be a hűtőbe teljesen kihűlni.
  8. Ha megsült a kosár, a közepét enyhe nyomással nyomjuk le.Hagyjuk kihűlni,majd megtöltjük a franciasalátával és a kalapokat ráhelyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A régi receptjeim reneszánszát éljük. Ma erre esett a választásom. Könnyű, kellemes vacsora volt. Az elkészítéséhez fagyis, ill. normál ivópoharat használtam.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek