Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kosaras franciasaláta

Kosaras franciasaláta
Kosaras franciasaláta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A régi receptjeim reneszánszát éljük. Ma erre esett a választásom. Könnyű, kellemes vacsora volt. Az elkészítéséhez fagyis, ill. normál ivópoharat használtam.

hozzávalók / 4 adag

A kosárkákhoz

A franciasalátához

ajánlat

Ha van maradék csirke vagy pulyka sült hús a hűtőben, apróra vágva belekockázhatjuk a salátába, így tartalmasabb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, a nagyobb (kb. 10 cm-es) pohárral köröket szúrunk ki. Minden második kört kiszúrjuk a kisebb (kb. 8 cm-es )pohárral.
  2. A felvert tojással megkenjük a teli lapot, ráhelyezzük a kiszúrt kör szélét (a közepét félretesszük), megkenjük tojással, majd rátesszük a 2. kiszúrt kör szélét, megkenjük tojással (alap + 2 karika).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. Mindegyik lappal megcsináljuk. A kiszúrt közepekből annyit tegyünk a tepsibe, ahány kosarunk lett, az lesz a kalapja.  A leeső tésztákat félretesszük, a végén leheletnyi liszttel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és folytatjuk a kiszúrást, kb. 9 db kosárkánk lesz. 
  5. Az egészet ismét kenjük át tojással, előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  6. Amíg a kosárkánk sül, elkészítjük a franciasalátát, a tejfölt majonézzel összekeverjük, ízlés szerint teszünk bele sót, pici citromlét.
  7. A zöldségfélét roppanósra (én mikróban szoktam, jénaiba natúr beleteszem, max. teljesítményen max. 5-8 perc)  pároljuk, és összekeverjük a majonézzel - tegyük be a hűtőbe teljesen kihűlni.
  8. Ha megsült a kosár, a közepét enyhe nyomással nyomjuk le. Hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük a franciasalátával és a kalapokat ráhelyezzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 934
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

franciasalátával töltött kosárkák, réteskosárka franciasalátával töltve, majonézes salátával töltött réteskosárka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Édrien
Édrien Tue, 2012-10-23 09:05

Szia Gabys!
Ötletes, gusztusos a recepted. Amivel azonnal támadt egy problémám.
Réteslapot írsz a hozzávalóknál, de a képen leveles tésztából készültet látok. S a megjegyzésben sem szerepel ez az alternatíva...
Bocsánat a szőrszáhasogatásért, de vannak itt kezdők, akik esetében ez gondot jelenthet.
Üdvözlettel: Adrien

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-23 10:05

Kedves Édrien,
Teljesen jogos !!!!!!!!!!!!! Elvarázsolodtam:) Javítottam Szép napot, Gabi

Édrien
Édrien Tue, 2012-10-23 10:13

A receptedtől, pontosabban az ötletedtől én is elvarázsolódtam... :)
Tulajdonképpen egyszerű az egész. Mégis feldobja az egyébként megszokott (nem unalmas) faranciasalit.
Remélem nem veszed degradálónak egyszerűségre vonatkozó mondatomat! Tudom, van munka vele... S szerintem biztos siker!!!
Adrien

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-23 10:35

Jaj, dehogy, teljesen igazat mondtál:) A célom nekem is az, hogy a néha kicsit "uncsi",megszokott ételeket másképp készítsem el. Valahogy szívesebben eszi meg az ember. Holnap megjelenik egy másik, szintén megszokott salátás étel, kicsit másképp elkészítve. Remélem az is tetszeni fog:) Üdv: Gabi

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2012-10-23 09:03

Kedves Gabys!
A recepteben réteslap van!Nem leveles tészta ez??Amúgy nagyon jó ötlet,el fogom készíteni.Köszönöm

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-23 10:11

Kedves Nyékinyuszimama,

Javítottam! És köszönöm h szóltatok. Nem tudom, hol járt az eszem:))) Szép napot, Gabi

413
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db
franciasaláta alap 40 dkg
majonéz 2 ek
tejföl 1 dl
citromlé 1 kk
0 ízlés szerint