r
Nosalty Logó

Francia waffel szederszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
norcsikiss
Francia waffel szederszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A waffelhez

A szederszószhoz

Összesen 673 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A waffelhez

A szederszószhoz

Összesen 4028 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A waffelhez

A szederszószhoz

Összesen 206 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 673 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1778 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2093 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.6 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 4028 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A waffelhez

A szederszószhoz

Elkészítés

A waffelhez

  1. A hozzávalókat a felsoroltaknak megfelelően egy keverőtálba tesszük, összekeverjük úgy, hogy homogén tésztát kapjunk (használhatunk hozzá kézi robotgépet is).
  2. Waffelsütőben kisütjük (12-14 darab lesz, attól függően mekkora a sütő mérete). Sütés közben elkészítjük a szederszószt is.
  3. Frissen, melegen kínáljuk, porcukorral, friss bogyósokból készült szósszal, juharsziruppal vagy csorgatott mézzel, friss gyümölcsökkel.

A szederszószhoz

  1. A friss szedret megtisztítjuk, megmossuk (használhatunk hozzá más piros bogyós gyümölcsöt, akár fagyasztottat is). Egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a narancslevet, a fél citromból nyert friss citromlevet, a cukrot és a juharszirupot.
  2. Addig főzzük, míg lekvár sűrűségű nem lesz (kb. 15-20 perc, ezalatt az idő alatt a waffel is elkészül).
  3. Kínálhatjuk waffelhez, amerikai palacsintához, nagyon finom rizsfelfújthoz vagy tejberizsez is.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4814
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Francia waffel szederszósszal
norcsikiss 12 recept

Szintia waffel receptjét használtam, amit az én pikáns juharszirupos szederszószommal tettem különlegessé.

Hozzászólások

Hozzávalók

A waffelhez

A szederszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?