r
Nosalty Logó

Rakott krumpli nyers krumpliból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Rakott krumpli nyers krumpliból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 534 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3199 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 534 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12912.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1707 mg
  • Nátrium
    9652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1287.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1620 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2014 micro
Összesen 3199 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott krumplit vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. Amíg elkészülünk a többi hozzávalóval, hideg, jeges vízben tároljuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, és felszeleteljük.
  3. A kolbászt is felszeleteljük, a sütőtálat kiolajozzuk, a sütőt előmelegítjük.
  4. A tálba leteszünk kb 2 réteg krumplit, szorosan egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk, majd befedjük egy réteg tojással, végül egy réteg kolbászkarikával. Az egészet bőségesen megkenjük tejföllel. Én egy kevés tejszínnel is meglocsoltam a biztonság kedvéért, és mert szeretem, ha szaftosabb a végeredmény, de ez nem kötelező.
  5. Így folytatjuk, amíg a végére csak egy krumpliréteg marad. Ezt teljesen befedjük tejföllel - a sózást sose felejtsük el -, és lefedve az előmelegített sütőbe tesszük kb 35 percre. Levesszük a fóliát, és további kb 25 perc alatt készre pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 55087
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amióta kipróbáltam, csak nyers krumpliból készítem. Így a krumpli beszívja a kolbász ízeit, és pusztán a tejfölben és a saját levében fő meg.

Hozzászólások

swatlord

Kedves Coook! Anyukám is mindig nyers krumpliból készítette, de egy kis csvarral: nem tett bele f?tt tojást, hanem a majdnem megsült krupliba beletett tejföllel elkevert tojást, átforgatta és készre sütötte. Gyermekkoromban alig vártuk, hogy elkészüljön, a tepsibe rásült részekért pedig szabályos harc folyt.

Törölt felhasználó

De jó volt olvasni, hogy végre más is nyers krumpliból készíti a rakott krumplit!!! :) Ezer közül meg lehet mondani, hogy melyik készült ilyen módon, azaz nyers krumpliból, és melyik fõtt krumpliból! És ez a változat a legjobb!!!! Én is ugyanígy készítem, anyukámtól tanultam, de még a 33 évem alatt nem találkoztam emberrel, aki így készítette volna. És igen, van ilyen ember!!! :) Persze, hogy sokkal jobb így! Én tejet szoktam aláönteni, nem túl sokat, és az alufólia alatt istenien megfõ a kolbászos tejben.. :) A végén pedig megpirul a tetején a tejföl! Hmmm......... Sose értettem, hogy lehet megenni elõre megfõtt krumpliból, virslivel, meg a tetején reszelt sajttal.. :/ Szerintem ez a RAKOTT KRUMPLI! :D És ahogy swatlord írta: amikor gyerekkoromban anyukám készítette, harcoltunk mi is a tepsi széléhez rásült falatokért. :D Én is tepsiben készítem amúgy, nem jénai tálban, szerintem a fövésben-sülésben annak is szerepe van. ;) Örülök, hogy olvashattam végre ilyen receptet!!!!

Törölt felhasználó

Szintén nyers krumpliból csinálom és anyutól tanultam én is. Egy-két alkalommal próbáltam a f?tt krumplis verziót de az nem fogyott el. És még én sem beszéltem eddig olyan emberrel aki így készíti. De most megtört a jég :)

Artemisz

Úgy lehet megenni a reszelt sajtos változatot, hogy van, akinek az ízlik. Ilyen egyszer?. Semmi sincs k?be vésve. És ebben semmi elítélend? nincs.

nargaroth

20 perccel tovább sütöttem és még úgy is nyers volt:( Maradok az el?re f?zött krumplinál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!