r
Nosalty Logó

Francia mákos krémes Ildikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia mákos krémes Ildikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Összesen 729 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Összesen 8732 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Összesen 306 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 729 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    413.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    2242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8425.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    3074 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2994 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1114.4 g
  • Cukor
    657 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3232 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2685 micro
Összesen 8732 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. Elkészítése: A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A mákos piskótához a tojássárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.
  3. A krémhez a tojássárgájákat a 15 dkg porcukorral, a tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
  4. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük.
  5. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral, s ezt kenjük a sütemény tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 226
  • Össznézettség: 103500
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kissé bonyolultnak látszik, de nagyon egyszerű elkészíteni. Megéri, mert nagyon finom!

Hozzászólások

Zsuzsamama56

Nagyon szép lett,és biztosan finom is.

Yudy

Az egész mákszemek a piskótában nem nyerte el a családom tetszését. Helyette ?rölt mákkal lehet készíteni?

Törölt felhasználó

Igen,lehet ?rölt mákkal is,,én már ?rölt mákkal is sütöttem meg,,úgy is tökéletes volt.

Törölt felhasználó

Mákot pótolhatom dióval?

Törölt felhasználó

Igen Hajni,,pótolhatod dióval is. :)

Bubu46

Köszönöm a receptet , nagyon finom lett. Igaz, a " próba-kóstolás" után utólag a piskótát is kettévágtam és a közé is krém került - hát valami mennyei !

szolomka.olga

Nagyon finom,már készítettem !

Mariann1978

Nekem 36*30-as tepsim van. Növeljem az adagot, vagy nem lesz túl vékony ha maradok az itt megadott mennyiségeknél?

Hozzávalók

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek