Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia mákos krémes Ildikó konyhájából

Francia mákos krémes Ildikó konyhájából
Francia mákos krémes Ildikó konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kissé bonyolultnak látszik, de nagyon egyszerű elkészíteni. Megéri, mert nagyon finom!

hozzávalók / 12 adag

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítése: A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A mákos piskótához a tojássárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.
  3. A krémhez a tojássárgájákat a 15 dkg porcukorral, a tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
  4. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük.
  5. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral, s ezt kenjük a sütemény tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x38 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 76 295
elküldve: 53
receptkönyvben: 716
elkészítve: 47/47
Facebookon megjelent: 2

szakács

Fekete Ildikó

Mióta szakács: 2011.10.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos szelet, francia mákos süti, réteges krémes mákos-mézes szelet, mákos kocka

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariann1978
Mariann1978 Mon, 2018-01-08 19:09

Nekem 36*30-as tepsim van. Növeljem az adagot, vagy nem lesz túl vékony ha maradok az itt megadott mennyiségeknél?

Bubu46
Bubu46 Sat, 2016-01-16 11:25

Köszönöm a receptet , nagyon finom lett. Igaz, a " próba-kóstolás" után utólag a piskótát is kettévágtam és a közé is krém került - hát valami mennyei !

Yudy
Yudy Mon, 2014-04-07 22:10

Az egész mákszemek a piskótában nem nyerte el a családom tetszését. Helyette őrölt mákkal lehet készíteni?

729
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 7 dkg
tojás 2 db
méz 3 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 6 db
víz 3 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
mák 10 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg