Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia krémes Zsuzsi konyhájából

Francia krémes Zsuzsi konyhájából
Francia krémes Zsuzsi konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a krémest. Én személy szerint a francia krémest nem, de hát a Párjáért bármit megtesz az ember :) Így elkészítettem neki a krémes francia változatát, amivel olyan nagy sikert arattam, hogy a céges bulijára is ezt rendelt. Akkor két tepsivel készítettem, szép nagyokat. Akkor már jobban sikerült a máz is, nem volt rajta egy szál repedés sem. Szóval csak gyakorlat kérdése.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

A tejszínhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához: A lisztet a sóval, margarinnal és a tojással elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle. VIGYÁZAT, NAGYON TÖRIK A LAP!!!
  2. Krémhez: Először a tojásfehérjét 9 ek cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a maradék cukorral összekeverjük, felöntjük a vízzel (először csak keveset), és csomómentesre keverjük, majd megfőzzük. A kész pudingba belekeverjük a tojáshabot. Ezzel kész a krém.
  3. Karamell: A 5 dkg cukrot egy hibátlan lábasban karamellizálunk. Mikor teljesen elolvadt, hozzáöntjük a tejet, és megvárjuk, míg a cukor felolvad a tejben. Közben óvatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, összekeverjük és egy kis ideig főzzük, pontosan addig, míg a cukor elolvadt. Amikor elkezd sűrűsödni, elzárjuk a gázt, hozzáadjuk a vajat, és konyhai robotgéppel elkeverjük.
  4. Innentől kezdve gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. Ráöntjük a tésztára, elegyengetjük, majd felszeleteljük a tésztát kockákra.
  5. Tejszínhab: A tejszínt a cukorral és az étkezési keményítővel habbá verjük.
  6. Összeállítás: Az egyik tésztalapot beletesszük a tepsibe, majd ráöntjük a krémet, hagyjuk teljesen kihűlni. A teljesen kihűlt krémest felszeleteljük, majd rákenjük a tejszínhabot és ráillesztjük a karamellás lapot.
  7. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 778
elküldve: 8
receptkönyvben: 124
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia krémes, tejszínes krémes karamell tetővel, karamellmázas krémes, házi krémes

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mumy76
Mumy76 Tue, 2013-03-19 15:22

Tenyleg 7 csomag pudingpor jarna bele es 1.8 liter viz? pedig szinte lementettem ;)

Rhode
Rhode / Rhode Thu, 2013-04-18 19:14

Én is szoktam Francia krémest készíteni, nagyon szeretjük, de kicsit másképp készítem 7 tojásfehérjéhez 3 csomag pudingport és fél liter tej, fél liter víz keverékét + 12 ek cukrot és 2-3 csepp vanília aromát ( ez elhagyható) teszek. A pudingot beáztatom 2 dl tejbe, a többit folyadékot egy 5 literes fazékba teszem 1-2 ek cukrot szórok az aljára, hogy ne ragadjon oda és felforralom, amíg forr, felverem a tojásfehérjét, a felforrt tej/víz-hez hozzákeverem a pudingot, amikor már sűrű, takaréklángra veszem és a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverem, amíg homogén állagú nem lesz, langyosra hűtve kenem a piskótára.

Semmiképp sem kritika, csak többféleképpen is lehet. Nem szeretnék sértődést. Nagyon sokféle krémes recept van a NoSalty-n és mindegyik finom.
Biztosan nagyon finom az is amit itt látunk, ez kicsit más. kicsit spórolósabb, de egész biztosan nagy sikere van mindenütt.
Ízlés dolga nem akarok bántani senkit.

Gy.Zsuzsi
Gy.Zsuzsi / Gy.Zsuzsi Tue, 2013-03-19 15:43

Kedves Mumy76!
Igen tényleg 7 csomag pudingpor és 1,8 liter víz kell hozzá. Igen soknak tűnik, de megéri. Egyszer megéri kipróbálni :)
Zsuzsi

988
finomliszt 25 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
tejföl 1 dl
cukor 40 dkg
tojásfehérje 9 db
víz 1.8 l
vaníliás pudingpor 7 tasak
cukor 20 dkg
tej 15 ek
margarin 7 dkg
habtejszín 4 dl
cukor 2 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál