r
Nosalty Logó

Krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feri
Krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4168 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 463 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3358.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2191 micro
Összesen 4168 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mirelit leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, két egyenlő részre vágjuk, és világosra sütjük a csomagoláson lévő útmutató szerint.
  2. Felteszünk a tűzre egy lábost pár ujjnyi vízzel. Amíg felforr, két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
  3. Vízgőz felett habot verünk a tojásfehérjékből, majd hozzákeverjük a porcukrot is, mikor már majdnem kemény a hab. Hűtőbe tesszük.
  4. A sárgáját elkeverjük 8 dkg kristálycukorral és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet készítünk belőle. Ha kész, félretesszük.
  5. 1 liter vízből, 4 csomag pudingporból és a maradék 8 dkg kristálycukorból pudingot készítünk. Mikor már majdnem kész elkezdjük beleforgatnia fehérjét. Ha beleforgattuk az összeset akkor 1 percig főzzük még majd levesszük a tűzről és belekeverjük a sárgája krémet is.
  6. A mirelit tészta egyik lapjára ráöntjük a krémet, majd lefedjük a másik lappal.
  7. Hagyjuk langyosra hűlni, majd felvágjuk, és hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: tetszőleges
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 33792
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Ajánló

A víz ne nagy lángon lobogjon, mert oda fog ragadni az edény falához a tojás, és darabos lesz a  krém. Fontos, hogy nagyon masszív, kemény habot készítsünk a fehérjéből, mert ha nem, akkor tömör és rossz állagú lesz a krémesünk. Ha nem éri kellő hőbehatás a fehérjehabot, akkor nyers marad, és mint minden hab elolvad, és eláztatja a krémest. Ezért is célszerű a még forró tojásos pudingos krémbe belekeverni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Láttam itt egy nagyon jó receptet, melyet még jobbá tettem:)...

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

A fehérjét meddig kell a hütúben tartani miel?tt a pudingba keverjük?

Feri

 Nem kell célzottan h?teni, csak jobb ha bent van amíg nincs felhasználva.:)

Törölt felhasználó

Kedves Ferenc! Istenien néz ki a krémesed! Mekkorára nyújtod a lapokat hozzá kb.? Köszi a választ: Rita

Feri

 Én nem leveles tésztából csináltam, hanem volt itt egy recept és aszerint, de az nekem kicsit tömör volt. Nem tudom, nem szeretnék hülyeséget mondani de szerintem 3 mm vékonyra kell a levelestésztát kinyútani...nem?:D Valaki aki olvassa ezt a bejegyzést és ért is hozzá, az meger?síthetne!:)

Törölt felhasználó

Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mekkora felületen oszlatod szét a krémet, hogy ilyen szép magas legyen a végeredmény?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek