r
Nosalty Logó

Főzött vaníliakrémes-barackos-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Főzött vaníliakrémes-barackos-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 742 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 7435 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 306 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 742 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    453 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8141.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    3170 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cukor
    502 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3672 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2387 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1436 micro
Összesen 7435 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  2. 180°C-os, előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a pudingport a porcukor felével, a tojássárgákkal, és kevés tejjel simára elkeverjük.
  4. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos részt, és lassú tűzön besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a porcukor másik felét, és hozzáöntjük a kihűlt pudingos krémet, jól összedolgozzuk, majd kis időre hűtőbe rakjuk, hogy szilárduljon.
  6. Mikor már nem folyós, rásimítjuk a tésztára.
  7. A barackot cikkekre vágjuk, és befedjük vele a krémet.
  8. Tortazselével leöntjük, majd hűtőbe tesszük dermedni (én expressz tortazselét használtam, 50 ml baracklé, 220 ml vízzel).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11386
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Főzött vaníliakrémes-barackos-mákos süti
Alkonyat 83 recept

Eredetileg baracklevest szerettem volna készíteni, de mikor rátaláltam erre a receptre, inkább ebbe áldoztam be a barackot, és egy másik levest készítettem. Megérte!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek