r
Nosalty Logó

Főtt füstölt marhanyelv szilvás szőlősalátával

SIÓ
Főtt füstölt marhanyelv szilvás szőlősalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Nyelvhez

Salátához

724
Kalória
30g
Fehérje
35.9g
Szénhidrát
52.1g
Zsír
313g
Víz
164.4g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
23.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Nyelvhez

Salátához

Összesen 724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Nyelvhez

Salátához

Összesen 2898 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Nyelvhez

Salátához

Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    208.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6481.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    4804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2675 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 2898 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

Nyelvhez

  1. Forró vízben vöröshagymával, fokhagymával, egész borssal, egész köménymaggal, babérlevéllel, sóval és egy kevés citrommal a nyers füstölt nyelvet 2-3 órán keresztül főzzük. (Vásárlásnál érdemes megkérdezni mennyire sózott, ennek megfelelően ízesítjük.)
  2. Miután megfőtt a marhanyelv, hideg vízbe rakjuk, és így könnyen, egy mozdulattal le lehet hámozni a bőrét.
  3. Salátához először a salátaecetet készítjük el, itt a szőlő leve lesz az ecet (kb. fél dl), ezt összedolgozzuk egy kevés mustárral és olívaolajjal, majd frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük.
  4. A gyümölcsöt felkockázzuk, összeforgatjuk a szőlőleves saláta dresszingünkkel, majd utána a salátalevéllel.
  5. A marhanyelvet felvágjuk és a szilvás-szőlő salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p

Bár a nyers marhanyelv sokak számára nem csábító étel, megéri venni a bátorságot az elkészítéséhez. Sok embert már a gondolattól is kiráz a hideg, hogy marhanyelvet készítsen, pedig ebből a receptből is látszik, hogy izgalmas és finom ételeket lehet belőle készíteni. Szilvás szőlősalátával együtt egy különleges, könnyű őszi ételt alkot, amit nem lehet nem szeretni.   www.siogyumolcs.hu

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek