Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Abált szalonna Márti konyhájából

Abált szalonna Márti konyhájából
Abált szalonna Márti konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Disznóölés volt egyik barátunknál, akitől egy szép darab abálni való szalonnát kaptunk azon frissiben. A recept is tőle származik, lévén én még sohasem abáltam szalonnát. Nagyon finom lett!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Spékeljük meg a szalonnát a stiftekre vágott fokhagymával. Dörzsöljük be sóval, és tegyük 2 óra hosszat hűvös helyre.
  2. Egy megfelelő méretű lábasba beletesszük a hagymát, a borsot és a szalonnát. Annyi hideg vízzel öntjük fel, ami éppen ellepi. Miután felforrt, redukáljuk a hőmérsékletét, és gyöngyöző vízben puhára pároljuk (tűpróba!).
  3. A főzővízben hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a léből, kicsit leitatjuk, és pirospaprikával bedörzsöljük. Hideg helyen tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 630
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

abált szalonna, házi szalonna, abált hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1098
tokaszalonna 1 kg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fekete bors 0.5 tk
víz 1 l
fűszerpaprika 0 ízlés szerint